Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

"Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται"

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017
Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς
Ημερομηνία εκδήλωσης:
Πέμπτη 18 Μαΐου 2017
Ώρες 10:00π.μ.-14:00

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, η οποία για το τρέχον έτος είναι αφιερωμένη στις ανείπωτες ιστορίες, σε όσα, με άλλα λόγια, οι άνθρωποι δυσκολευόμαστε να ονομάσουμε. 



Το θέμα που επέλεξε το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων) έχει τίτλο «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς θα υλοποιηθεί ειδικά σχεδιασμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα, «Γυμνό και αρχαιότητες», η οποία απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίου. Θέμα της δράσης είναι η Γυμνότητα, η αντίληψη για το σώμα στην αρχαία ελληνική και τη βυζαντινή κοινωνία και τέχνη. 

Οι αρχαιολόγοι της Εφορείας, Μαρία Φαρμάκη, Μαγδαληνή Παρχαρίδου και Ελένη Κοτζαμποπούλου, θα προσεγγίσουν μαζί με τους μαθητές τα γυμνά αγάλματα και άλλα εκθέματα του Μουσείου και θα εμπλακούν σε ένα διάλογο για το σώμα, τη γύμνια, την ένδυση, την υγεία, τη ντροπή, την ομορφιά και την ασχήμια, καθώς και τους συμβολισμούς και την κοινωνική νοηματοδότηση κατά το παρελθόν.

Η δραστηριότητα συνδυάζεται με την προβολή οπτικού υλικού (power point) για το θέμα και τις μεταβολές των αντιλήψεων στο χρόνο, με παραδείγματα από την Προϊστορία, την Κλασική Αρχαιότητα, τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς καθώς και τους Βυζαντινούς και Μεταβυζαντινούς Χρόνους. Θα συνοδευτεί από βιωματική δράση στο χώρο με την χοροδιδάσκαλο κ. Κέλλυ Πολυχρονίδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τέχνη - Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία Κιλκίς.


Χορηγός: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.