Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Χρυσή Αυγή - πολιτική επιλογή ή απόγνωση;

Του Δημήτρη Νίκογλου
Την απόγνωση των ψηφοφόρων ως επακόλουθο μιας πολιτικής που διαρκώς ολισθαίνει μπορώ να την καταλάβω, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η ψήφιση της Χρυσής Αυγής ως πολιτική επιλογή, και λέγοντας πολιτική επιλογή εννοώ την συνειδητή επιλογή και όχι την μετά θυμού απονενοημένη ψήφο.

Μπορεί να βοηθήσει ένα κόμμα τύπου Χρυσής Αυγής στην επίλυση των προβλημάτων ενός κράτους; Ένα κόμμα που ο ρατσισμός ρέει στις φλέβες του, η επιθετικότητα είναι στο DNA του, και οι ακροδεξιές καταβολές του δεν το αφήνουν να κρυφτεί, μπορεί να βοηθήσει; 

Εδώ θα σταθώ και θα πω πως όχι δεν μπορεί να βοηθήσει, και όχι μόνο δεν μπορεί να βοηθήσει, αλλά το θεωρώ και επικίνδυνο να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ένα κόμμα που από τα σπάργανά του είναι πέραν του δέοντος εθνικιστικό, και σε βαθμό επικινδυνότητας ακροδεξιό.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε μια ανησυχητική άνοδο της Χρυσής Αυγής που πιστοποιεί την πολιτική ανικανότητα της υπάρχουσας κυβέρνησης, και το λέω αυτό Γιατί ο μόνος τρόπος να ανεβάσει τα Ποσοστά του ένα τέτοιο κόμμα είναι οι ανικανότητα των άλλων κομμάτων κυβερνώντων και μη, και όχι η ικανότητα του ιδίου του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Το εκκολαπτόμενο αυτό κόμμα πήρε σάρκα και οστά μετά την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας διότι βρήκε πρόσφορο έδαφος και έναν λαό να πελαγοδρομεί μέσα σε έναν ορυμαγδό ψεύδους από τους μέχρι πρότινος πολιτικούς ολετήρες .

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι και μόνον η Χρυσή Αυγή μπορεί να σώσει την κατάσταση, μια κατάσταση που οι ίδιοι οι πολιτικοί δημιούργησαν με ή παρά την θέλησή τους.

- Εδώ έχω να πω πως ναι έχει όνομα η κατάρρευση, και οι υπαίτιοι αυτής της κατάρρευσης είναι και οι υπεύθυνοι της ανόδου της Χρυσής Αυγής.

Καταλήγοντας συμπεραίνουμε πως οι πολέμιοι του κόμματος αυτού είναι και οι σωτήρες του, ναι φίλοι μου οι σωτήρες του, διότι τα λάθη των πολέμιων αυτών έφεραν την Χρυσή Αυγή στο προσκήνιο με το διόλου ευκαταφρόνητο σημερινό ποσοστό του 8 %.

Με την υποψηφιότητα της Χρυσής Αυγής ως κόμμα, και την εκλογή αυτής στο κοινοβούλιο με όλες της δημοκρατικές διαδικασίες, σίγουρα άλλαξε το πολιτικό σκηνικό, άλλαξε με τις ιδιαιτερότητες και τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος αυτού. 

Σε μια δημοκρατία χωράνε όλα τα κόμματα, και φυσικά όλα τα κόμματα, με όλα τους τα προτερήματα και όλα τους τα ελαττώματα, φτάνει όμως ο καθένας από εμάς να σέβεται τις ιδιαιτερότητες των άλλων, και στο μέτρο του δυνατού να συνεργαζόμαστε.

Στην πολιτική, στην ζωή, και στην καθημερινότητά μας γενικότερα υπάρχουν συμπεριφορές που τις θεωρούμε ακραίες, είναι αυτές οι συμπεριφορές όμως
που με την ύπαρξή τους κάνουν τους ανθρώπους να προβληματίζονται,
και μετά ωρίμου σκέψεως να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι πολιτικοί, Καλύτεροι, έτσι απλά ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.