Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, «την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο», γιόρτασε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, σε συνεργασία με τρία Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας και έξι τμήματα Α΄ και Β΄ Δημοτικού. 
Η δράση έγινε μέσα στον Μάρτιο έως και αρχές Απριλίου και αφορούσε την ανάγνωση του παραμυθιού «Τα τρία τέρατα» του Ντέιβιντ Μακ Κη, εκδόσεις «Βιβλιοπωλείο Εστίας». Οι μικροί μαθητές άκουσαν λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ξεναγήθηκαν με παιγνιώδη τρόπο στην Βιβλιοθήκη και κατέληξαν στο παιδικό τμήμα. 

Αφού μίλησαν για το αγαπημένο τους βιβλίο και τον αγαπημένο τους συγγραφέα, άκουσαν και είδαν τις εικόνες του παραμυθιού, μίλησαν για αυτό και τους ήρωες του και έπαιξαν ένα παιχνίδι βάζοντας πλαστικοποιημένες εικόνες του παραμυθιού στη σειρά, φτιάχνοντας μια δική τους εκδοχή της ιστορίας και δίνοντας ένα δικό τους τέλος.

Στην συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν το 4ο Δημοτικό με τις τάξεις Α1 και Α2 και τις δασκάλες Μιχαηλίδου Σοφία και Αραβίδου Μάρθα, το 9ο Δημοτικό Σχολείο με την Α΄ τάξη και την δασκάλα Πολυχρονίδου Παρέσσα και Β1, Β2 τάξεις με τους δασκάλους Τριανταφυλλίδη Θωμά και Αλεξανδρίδου Ραχήλ και το 2ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς με την δασκάλα Αναστασιάδου Ελένη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ψυχολόγους του Νηρέα Μαρία Χατζηγεωργιάδου κα Κατερίνα Λεκίδου οι οποίες πραγματοποίησαν την μία από αυτές στις δράσεις.

Επίσης την Δευτέρα 3 Απριλίου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου την βιβλιοθήκη επισκέφτηκαν τα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, με τις δασκάλες τους Κατερίνα Μπόσκου και Ιωάννα Ευθυμιάδου και διάβασαν το παραμύθι «Η υπόσχεση» της Άννα Κονόμος και της Ντανιέλα Σταματιάδη από τις εκδόσεις Ποταμός. Στη συνέχεια ζωγράφισαν και έγραψαν τις εντυπώσεις τους από το βιβλίο κάνοντας ομαδικές εργασίες, τις οποίες και πήραν μαζί στο σχολείο τους.

Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και τους μαθητές για την ανταπόκριση, την συμμετοχή και την συνεργασία τους.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2341076338, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr, Email: vivlkilk@sch.gr, Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.