Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

"Στη Μόρια της Λέσβου αποζημιώθηκαν - Γιατί όχι στον δήμο Παιονίας;"

Υπογράφει
ο Κώστας Σιωνίδης
Τις τελευταίες ημέρες στον Τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό), δημοσιεύθηκε η είδηση της αποζημίωσης των θιγέντων ιδιοκτητών από τον καταυλισμό προσφύγων-μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου. Είδηση οπωσδήποτε θετική για μια περιοχή που ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από το ασύμμετρο κύμα των ροών προσφύγων και μεταναστών.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι για ένα κονδύλιο 170 χιλ. ευρώ, συνυπέγραψαν έξι (!) υπουργοί της κυβέρνησης. Όπως βεβαίως, προκαλεί εντύπωση και οργή, απόλυτα δικαιολογημένη, ότι ακόμη δεν βρέθηκε τρόπος ώστε να αποζημιωθούν οι θιγέντες ιδιοκτήτες της Ειδομένης, των Ευζώνων και της Νέας Καβάλας, του δήμου Παιονίας.

Σίγουρα η ανθρώπινη δυστυχία δεν υπολογίζεται συγκρίνοντας αριθμητικά δεδομένα. Είναι βέβαιο όμως ότι καμία οδυνηρή κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, δεν μπορεί να συγκριθεί με την παγκοσμίως γνωστή κόλαση της Ειδομένης.

Τον τελευταίο χρόνο θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο αρκετές φορές το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων κατοίκων. Πριν μερικούς μήνες μάλιστα είχε δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο άρθρο μας, με τίτλο «Να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε». Χωρίς κυνισμό και τυχοδιωκτική τακτική, θα έπρεπε ήδη ο δήμος Παιονίας να έχει δικαιωθεί, να έχει ενδυναμωθεί σε υποδομές, και να έχουν αποζημιωθεί οι πληγέντες. Κανείς δεν δικαιούται να αγνοήσει την υπέρτατη προσπάθεια των δημοτών του και την οδυνηρή δοκιμασία των δομών του.

Όλα αυτά όμως, για να επιτευχθούν χρειάζονται το αυτονόητο: τη συστηματική και συντονισμένη δράση των τοπικών δυνάμεων, με συντονισμό από τη Δημοτική Αρχή. Δράση με σχέδιο, πρόγραμμα, επιχειρήματα, κοστολόγηση. Υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Και όχι ανέξοδους υψηλούς τόνους και διαρκή επίκληση των «άριστων προσωπικών σχέσεων με υπουργούς».

Για τα κονδύλια που απαιτούνται για την αποζημίωση των θιγέντων ιδιοκτητών του δήμου μας, σίγουρα δεν χρειάζονται έξι υπουργοί. Πιθανόν όμως να απαιτείται η επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή της περιοχής Μόριας. Για να πληροφορηθεί η Δημοτική μας Αρχή τον τρόπο.

* Κώστας Σιωνίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.