Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Απόκτηση απομακρυσμένης ψηφιακής υπογραφής από το Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Κιλκίς προσφέρει στις επιχειρήσεις του μια σύγχρονη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική λύση απομακρυσμένης ψηφιακής υπογραφής.


Ο ιδιοκτήτης του ψηφιακού πιστοποιητικού του Επιμελητηρίου δεν χρειάζεται να έχει στην κατοχή του κάποια ειδική συσκευή δημιουργίας υπογραφής, αλλά χρησιμοποιεί μία άυλη διάταξη ασφάλειας η οποία είναι βασισμένη σε πρότυπα (Public Key Infrastructure – PKI) και επιτρέπει την επικύρωση των εγγράφων από οποιονδήποτε, οπουδήποτε και οποτεδήποτε και η οποία συνεργάζεται άψογα με όλες τις δημοφιλείς μορφές εγγράφων και επιχειρηματικών εφαρμογών.

Η δημιουργία εξ αποστάσεως ψηφιακών υπογραφών λύνει το μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί η διαχείριση και η τεχνική υποστήριξη των έξυπνων καρτών ή των USB tokens, απελευθερώνοντας το χρήστη από τους τεχνολογικούς περιορισμούς της τερματικής συσκευής που χρησιμοποιεί. 


Επιτρέπει την εύκολη κλιμάκωση της εφαρμογής των ψηφιακών υπογραφών, ανεξάρτητα του αριθμού των χρηστών του φορέα ή της γεωγραφικής τους θέσης. Η κάθε επιχείρηση μπορεί να υιοθετήσει νέες λύσεις όπως το Bring Your Own Device (BYOD) ή τοChoose Your Own Device (CYOD), παρέχοντας μέγιστη ασφάλεια και ευελιξία στη διεκπεραίωση των ηλεκτρονικών εγγράφων.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς;
Ο κάτοχος άυλης ψηφιακής υπογραφής μπορεί να υπογράψει ηλεκτρονικά ένα ψηφιακό έγγραφο από κάθε τύπου συσκευή (desktop, laptop, tablet, smartphone) και χρειάζεται να έχει μόνο σύνδεση στο διαδίκτυο, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση επιπλέον ειδικού λογισμικού (driver).

Για το One Time Password (κωδικός μιας χρήσης), ο κάτοχος δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κάποιο usb stick, αλλά το σύστημααποστέλλει αυτόματα στο κινητό του τηλέφωνο τον απαραίτητο κωδικό.

Το κόστος απόκτησης της άυλης ψηφιακής υπογραφής είναι φθηνότερο κατά 30% περίπου, από την κλασική ψηφιακή υπογραφή.

Ευκολία απόκτησης της ψηφιακής υπογραφής με μια μόνο επίσκεψη στο Επιμελητήριο.

Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)
- Πρώτο βήμα – Ηλεκτρονικές Υποβολές Αιτήσεων

Α) ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στο site της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων – Υπηρεσία Αρχής Εγγραφής ΥΠ.Α.Ε.

Β) ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στη διαδικτυακή πύλη "ΕΡΜΗΣ"
Υποβολή αίτησης στο tab "υποβολή αίτησης" και εγγραφή στη διαδικτυακή πύλη "ΕΡΜΗΣ" (www.ermis.gov.gr) - πατήστε εδώ για οδηγίες.
Πέραν της υποβολής της αίτησής σας, θα πρέπει υποχρεωτικά να τυπώσετε την αίτηση - υπεύθυνη δήλωση.

Σημαντικό: Για την είσοδό σας στον ΕΡΜΗ θα χρειαστείτε τον προσωπικό σας κωδικό TAXIS.

- Δεύτερο βήμα - έλεγχος ταμειακής ενημερότητας. (Ο υπάλληλος του Επιμελητηρίου, ενημερώνεται για την αίτηση του ενδιαφερόμενου και ελέγχει αν είναι μέλος του Επιμελητηρίου και ταμειακά ενήμερος. 

Αν όλα είναι ΟΚ, το σύστημα αποστέλλει αυτόματα στον ενδιαφερόμενο, μήνυμα με την ταυτότητα πληρωμής, το κόστος απόκτησης της ΨΥ και τον ενημερώνει ότι με επόμενο μήνυμα θα ληθεί στο Επιμελητήριο για την ταυτοποίηση και ενεργοποίηση της ΨΥ. Αν υπάρχουν ταμιακές εκκρεμότητες, το σύστημα αποστέλλει αυτόματα σχετική ενημέρωση προς διεκπεραίωση).

- Τρίτο βήμα - ηλεκτρονική πληρωμή του κόστους απόκτησης ΨΥ. (Με την ενημέρωση των πληρωμών από το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ, το σύστημα αποστέλλει αυτόματα μήνυμα στον ενδιαφερόμενο, προκειμένου να προσέλθει στο Επιμελητήριο για την ταυτοποίηση και ενεργοποίηση της ΨΥ.)

- Τέταρτο βήμα - ταυτοποίηση & ενεργοποίηση. (Με την επίσκεψη του ενδιαφερόμενου στο Επιμελητήριο, ο αρμόδιος υπάλληλος τον ταυτοποιεί με την ταυτότητά του μέσα από το site "ΕΡΜΗΣ", σαρώνει και αποθηκεύει στην εφαρμογή την υπογεγραμμένη αίτηση – υπεύθυνη δήλωση και τη φωτοτυπία της ταυτότητάς του.

Προσοχή!! η αίτηση - υπεύθυνη δήλωση πρέπει να υπογράφεται με την παρουσία σας στο Επιμελητήριο.

Η διάρκεια των ψηφιακών πιστοποιητικών και της υπηρεσίας/άδειας χρήσης της Ασφαλούς Διάταξης Υπογραφής θα είναι 5 έτη και το συνολικό κόστος θα ανέρχεται στο ποσό των 80 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. 24%.

Για την υποστήριξη των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων – μελών μας στην ενεργοποίηση της Ψηφιακής Υπογραφής τους, το Επιμελητήριο έχει δημιουργήσει ειδική «Ψηφιακή Γωνιά» (DIGITAL CORNER) στο Επιμελητήριο, με εκπαιδευμένο προσωπικό που θα συνδράμει την κάθε επιχείρηση-μέλος, στην απόκτηση και χρήση της άυλης ψηφιακής υπογραφής.

Για περαιτέρω πληροφορίες και ραντεβού τηλεφωνήστε στην Ψηφιακή Γωνιά ΕΒΕΑ: 23410-24580-81 – email: info@ebekilkis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.