Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Γεωργαντάς: «Να δώσει λογαριασμό η Κυβέρνηση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο»


Δελτίο τύπου
Νέας Δημοκρατίας
Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς του Δημοσίου και στις ΔΕΚΟ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από το 2010, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς του Δημοσίου καθορίζεται σε σχέση με τον αριθμό των υπαλλήλων που αποχωρούν. Για το 2017, ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από τον λόγο ένα προς τέσσερα (μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις).

Η Κυβέρνηση, ωστόσο, δεν φαίνεται να σέβεται τίποτα. Αντιθέτως, όλα δείχνουν ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κομματικό στρατό στο Δημόσιο, με προσλήψεις που προσπαθεί να κρύβει. Μετά από αυτά, καλούμε την αρμόδια Υπουργό να δώσει ξεκάθαρη εικόνα στη Βουλή και την ελληνική κοινωνία για τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση διαχειρίζεται το ζήτημα των προσλήψεων και τις προτεραιότητες που θέτει.

Έχει υποχρέωση να δώσει πλήρη στοιχεία. Πόσες τέτοιες προσλήψεις έγιναν το 2015 - 2016 μέσω προκηρύξεων ΑΣΕΠ και πόσες χωρίς προκηρύξεις. Πόσες αποχωρήσεις έγιναν το 2016, ποιο περιθώριο προσλήψεων υπάρχει σήμερα και ποιος είναι ο προγραμματισμός για το 2017; Πόσες προσλήψεις και με ποιες προκηρύξεις έγιναν στις ΔΕΚΟ;

Ας καταλάβει, επιτέλους, η Κυβέρνηση ότι κανένας δεν μπορεί να εξαντλεί τις περιορισμένες δυνατότητες αυτής της περιόδου με αδιαφανή κριτήρια και “κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης”. Απαιτούμε πλήρη διαφάνεια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.