Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Σούλης: "Δώστε το επίδομα θέρμανσης τώρα"

Υπογράφει ο Σούλης Καζαντζίδης
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας νομό Κιλκίς
O βαρύς χιονιάς που πλήττει τη χώρα το τελευταίο δεκαήμερο με πολικές θερμοκρασίες και σφοδρές χιονοπτώσεις επαναφέρουν την συζήτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης το οποίο η ανίκανη παρέα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού το έχει μειώσει ως προς τους δικαιούχους δεν καταβάλει και τα χρήματα τώρα. Άμεσα που ο κόσμος τα έχει περισσότερη από κάθε φορά ανάγκη.

Το Κιλκίς είναι σκεπασμένο από το χιόνι και έχει δεχθεί τις προηγούμενες ημέρες ένα δριμύ ψύχος που όμοιο του συναντά κανείς πολλά χρόνια πίσω. Και όμως η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου σφυρίζει αδιάφορα υποσχόμενη ότι θα δώσει το επίδομα θέρμανσης το καλοκαίρι.

Τώρα που ο καιρός έχει δείξει τις άγριες διαθέσεις του θα πρέπει να καταβληθεί το αναλογούν ποσό για τη β΄ ζώνη στην οποία ανήκει το Κιλκίς στους πολίτες που έχουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 τακτοποιήσει τα σχετικά με τα απαιτούμενα προς πληρωμή στοιχεία στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΟΙΚ.

Ομως σαν να μην έφτανε αυτό η ασυνεπής κυβερνητική παρέα του Μαξίμου χωρίς να υπολογίζει ότι ο χειμώνας στην Πατρίδα μας είναι δύσκολος και ιδίως στην Βόρεια Ελλάδα αύξησε κατά 22% τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) και τον Φ.Π.Α. στο 24% και η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης τις πρώτες ημέρες 2017 εκτινάχθηκε 0,991 ευρώ ανά λίτρο όταν πέρυσι, ήταν 0,746 ευρώ ανά λίτρο.

Κατανοεί ο καθένας με βάσει τα ως άνω στοιχεία ότι για μια τετραμελή οικογένεια στον Νομό μας σε συνδυασμό με τα κάθε λογής τέλη και φόρους και αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ κ.λπ. είναι απορίας άξιον πως θα ζήσει ένα νοικοκυριό μέσα στο κρύο όταν οι κυβερνώντες του ανακοινώνουν ότι το επίδομα θέρμανσης του "αστρονομικού ποσού" των 370 ευρώ (τόσο δικαιούται κάποιος συμπολίτης στο Κιλκίς) θα το εισπράξει το καλοκαίρι.

Η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Εχει αποκαλυφθεί στα μάτια όλων ακόμη και των ψηφοφόρων της. Είναι γνωστό ότι η δήθεν αριστερή κυβέρνηση μείωσε στο μισό τους δικαιούχους, μείωσε στο 0,25 ευρώ/λίτρο το επίδομα, κατήργησε την προκαταβολή όταν θυμίζουμε η κυβέρνηση της ΝΔ την έδινε από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και μάλιστα κατέβαλε το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους συμπολίτες μας . Και οι τιμές δεν είχαν καμιά σχέση με τις σημερινές που αποφάσισε και επέβαλε ο κ. Τσίπρας και ο εξαφανισμένος συνεταίρος του που μόνο να κάνει μηνύσεις σε δημοσιογράφους ξέρει όταν του ασκούν κριτική!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου