Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Συγχαρητήρια, υπάλληλοι του Δήμου και της Π.Ε. Κιλκίς

Γκράφει και φωτογκραφίζει ο Καραηλχάν Μαύρος
Εγκώ πολλά ντεν ξέρω από Ελλάντα. Εκεί που ζούσα, οι λέξεις "δικαίωμα", "αξιοπρέπεια", " σεβασμός", "ανταμοιβή", δεν υπήρχαν στο λεξιλόγιό μας. Ειντικά αν είμαι και γκυναίκα, τότε "κλάφτα Καράλαμπε"..... 


Εντώ στο Ελλάντα τέλω μόνο να ζητάω. Ντεν ήξερα να ζητάω. Ήξερα μόνο να δίνω. Εντώ έμαθα μόνο να ζητάω. Εσείς εντώ στο Ελλάντα, μου τα μάθατε αυτά. Εσείς πάντα μόνο τέλετε. Τέλετε λεφτά, τέλετε ντουλειές, τέλετε διακιώματα, τέλετε να κρίνετε μόνο τους άλλους, αλλά όκι τον εαυτό σας. 

Τέλετε όλοι να είναι στα πόντια σας και να σας υπηρετούν. Και να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε κι από πάνω. Εγκώ όμως προκτές βγήκα βόλτα δύο νύχτες στο κιονισμένο Κιλκίς. Χτες και προκτές. 

Και είντα κάτι ήρωες υπαλλήλους του ντίμου Κιλκίς μέσα στη νύχτα και με -9 βαθμούς να ντουλεύουν γκια εσάς κιλκισιώτες. Αλλά εσείς πάλι και πάλι πάλι και πάλι γκρίνια.... 

Για το κράτος, για το δήμο, για τους τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους, για όλους. Μάλλον ντεν τα έκετε καθρέπτη στο σπίτι σας... Συγχαρητήρια υπάλληλοι του ντίμου Κιλκίς. 

Αφήστε τους να λένε. Εγκώ κριστιανό ντεμ είμαι, αλλά ξέρω κάτι που είπε κάποιος δικός σας: «Πάτερ ἄφες αὐτοῖς· οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι» (Κατά Λουκάν ΚΓ', 34)...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.