Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Κιλκίς: Αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης"

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς ανακοινώνεται ότι ξεκινά από 1η Φεβρουαρίου 2017 η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης" (Κ.Ε.Α.).

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.),στο οποίο ο Δήμος Κιλκίς είχε ενταχθεί πιλοτικά το 2016 και συνεχίζει την εφαρμογή του, είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:

α) την εισοδηματική ενίσχυση,

β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης

γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Κριτήρια ένταξης στο ΚΕΑ
Τα νοικοκυριά που υποβάλουν αίτηση για το Κ.Ε.Α. μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν αθροιστικά τρεις κατηγορίες κριτηρίων:

α. εισοδηματικά κριτήρια

β. περιουσιακά κριτήρια

γ. κριτήρια διαμονής

Ωφελούμενες μονάδες είναι:
α) το μονοπρόσωπο νοικοκυριό

β) το πολυπρόσωπο νοικοκυριό

γ) οι άστεγοι

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται:
α) άτομα που φιλοξενούνται ή περιθάλπονται σε μονάδες κλειστής φροντίδας ή σε στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ή σε κοινωνικούς ξενώνες αστέγων.

β) άτομα που φιλοξενούνται σε μονάδες ψυχιατρικής αποκατάστασης (οικοτροφεία, ξενώνες κ.λ.π.) ή είναι δικαιούχοι του προγράμματος προστατευόμενων διαμερισμάτων του αρ. 9 του ν.2716/99.

γ) όσοι υπηρετούν τη θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις

δ) όσοι κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα

Τρόπος υποβολής της αίτησης:
α) από τον αιτούντα με τους κωδικούς του TAXISNET στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.keaprogram.gr

β) μέσω Κ.Ε.Π.

γ) μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς.

Απαραίτητα δικαιολογητικά (κατά την προσέλευση στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς – οδός Θεσσαλονίκης 5 ):


1. Ταυτότητα ή διαβατήριο του αιτούντος.

2. έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης έτους 2016 (εισοδήματα 2015)

3. ΙΒΑΝ με πρώτο όνομα αυτό του αιτούντος.

4. Έντυπο συναίνεσης υπογεγραμμένο από όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας και τα φιλοξενούμενα με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους (βρίσκεται στον ιστότοπο www.keaprogram.gr)

5. e-mail (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)

6. αριθμό κινητού τηλεφώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.