Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

“Ο Καραγκιόζης Υπηρέτης” και “Ο Καραγκιόζης καταζητούμενος” στο Κιλκίς

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις κουτοπονηριές και σκανταλιές του αγαπημένου ήρωα των παιδιών; Ο Άθως Δανέλλης είναι στο φεστιβάλ του Κιλκίς με τον Καραγκιόζη και την παρέα του, υποσχόμενος γέλιο πολύ με δύο διαφορετικές παραστάσεις.


8/12 στις 09:00, 11:00 Συνεδριακό Κέντρο

Άθως Δανέλλης -Αθηναϊκός Θίασος Σκιών-Ελλάδα
“Ο Καραγκιόζης Υπηρέτης”

Με σύσταση του Χατζηαβάτη, ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει τη θέση του υπηρέτη στο σπίτι του Γερο-Δημητράκη, κάνοντας παράλληλα και τον σωματοφύλακα της κόρης του αφεντικού. Ο ανεπιθύμητος γαμπρός που θα κάνει την εμφάνισή του δημιουργεί προβλήματα στον Καραγκιόζη, ο οποίος θα αντιδράσει ανάλογα. Αξέχαστες κωμικές σκηνές με τους αγαπημένους ήρωες της καραγκιοζοπαρέας.

8/12 στις 19:00 Συνεδριακό Κέντρο

“Ο Καραγκιόζης καταζητούμενος”

Για μια ακόμα φορά ο αγαπημένος ήρωας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, μια και καταζητείται για διάφορα μικροπαραπτώματα και χρέη. Για να αποφύγει τη σύλληψη και να βγεί από τη δύσκολη θέση, σκαρφίζεται ένα πανέξυπνο σχέδιο που βάζει σε εφαρμογή με τη βοήθεια του Χατζηαβάτη, της Αγλαΐας και των Κολητηριών.

Ο καλλιτέχνης
Ο Άθως Δανέλλης κατάγεται από την Κρήτη. Σε πολύ μικρή ηλικία γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της Τέχνης. Γρήγορα ξεκίνησε να παίζει και να μελετά το Θέατρο Σκιών.

Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αγγλία. Συνεργάστηκε με την Ε.Ρ.Α., την ελεύθερη ραδιοφωνία και τον περιοδικό Τύπο. Παρουσίασε σειρές εκπομπών με θέμα το ελληνικό και παγκόσμιο Θέατρο Σκιών, ενώ συμμετείχε σε θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Με τον ‘‘Αθηναϊκό Θίασο Σκιών’’ του, έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αμερική, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία κ.α.).

Από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίκτες, διατηρεί από το 1989 μόνιμες σκηνές με βραδινές παραστάσεις για ενήλικο κοινό, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες κρατώντας ζωντανή αυτή την τόσο σημαντική λαϊκή θεατρική παράδοση.

Διδάσκει την τέχνη του Θεάτρου Σκιών (ιστορία και θεωρία, ύφος και μίμηση, ρόλος της μουσικής στην παράσταση, κατασκευή και ζωγραφική φιγούρας, σκηνικού και ρεκλάμας) σε σεμινάρια ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, γράφει άρθρα και μελέτες και έχει την επιμέλεια εκδόσεων, ραδιοφωνικών εκπομπών και παραστάσεων.

Διάρκεια: 60 λεπτά
Για όλες τις ηλικίες
Ελληνικά
Θέατρο σκιών
Μην τη χάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.