Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Λαϊκό γλέντι της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στην Κορομηλιά

Δελτίο τύπου ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το καθιερωμένο λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στην Κορομηλιά.

Δεκάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, από έφηβους που αρχίζουν τώρα να γνωρίζουν την ιστορία του εργατικού κινήματος μέχρι και μαχητές του ΔΣΕ οι οποίοι αποτελούν τη ζωντανή ιστορία του λαϊκού κινήματος του τόπου μας, βρέθηκαν μαζί και διασκέδασαν, αντάλλαξαν τις σκέψεις και τις αγωνίες τους, συζήτησαν για τις λύσεις που υπάρχουν να ζήσουν μια διαφορετική ανθρώπινη ζωή.

Ξεχωριστές στιγμές του φετινού γλεντιού αποτέλεσαν η παρουσίαση ποντιακών χορών από το Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορομηλιάς, καθώς και η απόδοση της «Διεθνούς» στα ποντιακά, η οποία τραγουδιόταν από του πόντιους του Καυκάσου το 1917 στη Ρωσία και το μετέφεραν κυρίως οι Καρσλήδες πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Επίσης, σημαντικές ήταν και οι προσφορές που έγιναν προς τιμή της μνήμης συντρόφων και αγωνιστών που δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Ξεχώρισε η προσφορά στη μνήμη του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος ηγήθηκε της ανατροπής του καπιταλισμού στην Κούβα και της οικοδόμησης μιας ανθρώπινης κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, ανεργία και ανασφάλεια, με τον κουβανικό λαό να έχει πλήρη και δωρεάν πρόσβαση στην υγεία, την περίθαλψη, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, να έχει κατακτήσει ο ίδιος την ελευθερία του.

Στα πλαίσια του γλεντιού πραγματοποιήθηκε και πολιτική ομιλία από το Γραμματέα της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, Κώστα Σιδηρόπουλο.

Αρχικά, μιλώντας για την ιστορία του ΚΚΕ στο Κιλκίς αναφέρθηκε σε μια σειρά τοπικούς αγροτικούς και εργατικούς αγώνες στο νομό, τις δεκαετίες του 1930 και 1940, στη δημιουργία των πρώτων κομματικών πυρήνων και οργανώσεων σε πολλά χωριά, στην ΕΑΜική αντίσταση, στους αγώνες του ΔΣΕ, καθώς και σε άλλους αγώνες του λαού της περιοχής τα επόμενα χρόνια, στη δικτατορία του 1967-1974, μέχρι και σήμερα.

Σημείωσε ότι «πολλές φορές στην ανθρώπινη ιστορία τα πράγματα φαίνονταν στατικά και αμετάβλητα, όπως αμετάβλητα φαίνονταν και στην προεπαναστατική Ρωσία του 1917, όπως αμετάβλητα φαίνονται και σήμερα, όμως όποτε οι λαοί το αποφάσιζαν οι αλλαγές ήταν σφοδρές και ριζικές σε όφελός τους» και συμπλήρωσε ότι «η ίδια η ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο οι λαοί είναι ανίκητοι και όχι οι κυρίαρχες κάθε φορά τάξεις.»

Εκτενή αναφορά έκανε επίσης για όσα ακούγονται ότι «ο κομμουνισμός είναι μια ιδεολογία που χρεοκόπησε», ότι «το ΚΚΕ λέει πράγματα ανεφάρμοστα» και άλλα παρόμοια, σημειώνοντας ότι εκτός από την ίδια την επιστήμη που αποδεικνύει ότι ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός είναι ένα κοινωνικό σύστημα και ρεαλιστικό και σε όφελος του λαού, η ίδια η στάση των αστών και των επιτελείων τους αποδεικνύει από άλλη πλευρά ότι η εκμεταλλεύτρια τάξη σήμερα πραγματικά τρέμει το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα.

Εξήγησε τα παραπάνω λέγοντας ότι όλοι αυτοί που λένε ότι «δεν έχει αξία να ασχολείται κάποιος με το ΚΚΕ» την ίδια ώρα ξοδεύουν τόνους μελάνι για να διαστρεβλώσουν τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού τον 20ου αιώνα, για να συκοφαντήσουν ιστορικές και ηγετικές μορφές του Κομμουνιστικού Κινήματος.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι, οι ίδιοι αξιοποιούν και την καταστολή για να μην φτάσουν οι προοδευτικές ιδέες του ΚΚΕ στον εργατόκοσμο και τη νεολαία, και ανέφερε την πρόσφατη δίωξη της ΚΝίτισσας από την αστυνομία μετά από καταγγελία του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς. Όλα αυτά, και όχι μόνο, δείχνουν ποιον θεωρούν πραγματικό τους αντίπαλο οι καπιταλιστές και γιατί τόσο ενορχηστρωμένα επιτίθενται στο ΚΚΕ.

Εκτός των άλλων επισήμανε τις αρνητικές για το λαό εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, τονίζοντας ότι την όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη για το μοίρασμα των πρώτων υλών, όπως είναι τα κοιτάσματα πετρελαίου, για τους δρόμους μεταφοράς τους, για το μοίρασμα των αγορών, την πληρώνουν οι ίδιοι οι λαοί, μιας και οι ανταγωνισμοί αυτοί αλλού προκαλούν φτώχεια, αλλού μετανάστευση, αλλού πολέμους και προσφυγιά.

Αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κυπριακό λέγοντας ότι «το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ μιας Κύπρου ενιαίας, ανεξάρτητης, με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες, με το λαό αφέντη», τονίζοντας ότι οι ψεύτικες ελπίδες που δημιουργήθηκαν για το ρόλο των ΗΠΑ και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ οδηγούν σήμερα σε διχοτόμηση του νησιού και όχι σε λύση υπέρ του κυπριακού λαού.

Τόνισε, επίσης, πως ούτε οι συμμαχίες της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ έχουν εξασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού λαού, ίσα – ίσα συμβαίνει το αντίθετο, με τη “σύμμαχο” Τουρκία να προβάλει συγκεκριμένες διεκδικήσεις στο Αιγαίο με τη στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

«Γι’ αυτό», κατέληξε, «δεν μπορεί να αποκλειστεί το επόμενο διάστημα να οξυνθεί παραπέρα η διαπάλη στο Αιγαίο», λέγοντας ότι «το ΚΚΕ προειδοποιεί το λαό για μια τέτοια εξέλιξη, θέτει μια σειρά από στόχους πάλης, ώστε η χώρα και ο λαός μας να μην εμπλακεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, και σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε μορφή και αν πάρει η συμμετοχή την Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, θα πρέπει να είναι έτοιμο να ηγηθεί στην αυτοτελή οργάνωση της εργατικής – λαϊκής αντίστασης, ώστε αυτή να συνδεθεί με την πάλη για την ήττα της αστικής τάξης, τόσο της εγχώριας όσο και της ξένης ως εισβολέα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.