Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Μήνυμα ΔΗΜΑΡ Κιλκίς για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Υπογράφει η Νομαρχιακή Επιτροπή Δημοκρατικής Αριστεράς Κιλκίς
43 χρόνια μετά και το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τα αιτήματα που την συνόδευαν παραμένουν επίκαιρα και ουσιαστικά όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Έχοντας συμπληρώσει τον έκτο χρόνο της κρίσης, ο λαός καθημαγμένος παρακολουθεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση να αναλώνονται σε ανούσιες διαμάχες χωρίς διάθεση να εγκύψουν στα πραγματικά προβλήματα και να δώσουν λύσεις. 

Ανεργία των νέων και φυγή στο εξωτερικό, συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό όσων χρήζουν ιδιαίτερης κρατικής πρόνοιας και προστασίας, αποεπένδυση, αυξανόμενη φορολογία και πολλά άλλα που γνωρίζει καλά ο μέσος πολίτης.

43 χρόνια μετά, θέλει «αρετήν και τόλμην η ελευθερία». Αρετή και σωφροσύνη από το σύνολο του πολιτικού προσωπικού για να βγει η χώρα και ο λαός από το καθημερινό αδιέξοδο. Τόλμη απαιτείται από όλους για να βρεθεί η κοινή λογική ώστε να προχωρήσουμε σε τομές που διασφαλίζουν και το κοινωνικό συμφέρον αλλά βοηθούν και την ανάπτυξη της οικονομίας. Τέλος τα λάθη του παρελθόντος ας αποτελέσουν οδηγό για το μέλλον προκειμένου να πάψουμε να μετακυλύουμε το πρόβλημα στους ώμους των γενεών που έρχονται.

Η απόδοση τιμών και σεβασμού σε όσους συμμετείχαν στη εξέγερση – ορόσημο είναι επιβεβλημένη. Ο επανακαθορισμός όμως του αξιακού μας κώδικα και η πραγμάτωση των οραμάτων του τότε που δυστυχώς παραμένουν ζητούμενα, είναι η μόνη πραγματική δικαίωση των πρωταγωνιστών της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου