Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "Ανεμοδαρμένες Πτήσεις" στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα κάνει το Ντοκιμαντέρ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας "Ανεμοδαρμένες Πτήσεις" για την παράδοξη σχέση ανάμεσα στη λαθροθηρία, τα απειλούμενα είδη πουλιών και το κυνήγι, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου 2016.

Τον χειμώνα, χιλιάδες υδρόβια πουλιά κατακλύζουν κάθε πιθαμή των υγροτόπων του Βορρά. Και μαζί τους, τα 30 εναπομείναντα ζευγάρια Νανόχηνας, διεκδικούν τον δικό τους χώρο μαζί με κυνηγούς, παρατηρητές πουλιών αλλά και λαθροθήρες...
Από τον Αρκτικό Κύκλο ως τη Μεσόγειο και από το Δέλτα του Έβρου ως τη Λίμνη Κερκίνη, το ντοκιμαντέρ «Ανεμοδαρμένες πτήσεις» μας προσκαλεί σε ένα οδοιπορικό συνύπαρξης πουλιών και ανθρώπου στους υγρότοπους της Βόρειας Ελλάδας.

Ποιος κυκλοφορεί λοιπόν τον χειμώνα στους υγρότοπους και με ποιον σκοπό; Τι είναι τελικά η λαθροθηρία και γιατί εξακολουθεί να υφίσταται αφού είναι καταδικαστέα από όλους; Ποιος απειλείται από αυτή και ποια η σχέση της με το κυνήγι; Ποιος ο ρόλος της Νανόχηνας, του πιο απειλούμενου υδρόβιου πουλιού της Ευρώπης με όλα αυτά;

Με φόντο τα μοναδικά τοπία των υγροτόπων της Βόρειας Ελλάδας, υπό τους ήχους πουλιών, του ανέμου αλλά και πυροβολισμών, αναζητούμε τους θαμώνες των υγροτόπων τον χειμώνα, ο καθένας από τους οποίους διηγείται τη δική του ιστορία για τη σχέση του με τη φύση, το κυνήγι, την προστασία της άγριας ζωής. Από τους ορνιθολόγους του Αρκτικού Κύκλου, έως τους παρατηρητές πουλιών στη Λίμνη Κερκίνη, τους Δασικούς Υπαλλήλους και τους κυνηγούς στο Δέλτα του Έβρου, ξεδιπλώνεται ποικιλοτρόπως το ενδιαφέρον για την άγρια φύση.

Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ έχει γίνει στο πλαίσιο της εκστρατείας για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας στους σημαντικούς για τη Νανόχηνα υγρότοπους της Β. Ελλάδας που υλοποιεί το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+ «Διαφύλαξη του Φιννοσκανδικού πληθυσμού της Νανόχηνας σε σημαντικές περιοχές διαχείμασης και στάθμευσης κατά μήκος της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής διαδρομής».

Διάρκεια: 42’
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Δάφνη Τόλη
Κάμερα - Ήχος - Δ/νση φωτογραφίας: Φάνης Καραγιώργος
Μοντάζ - Μίξη Ήχου: Χρόνης Θεοχάρης
Εκτέλεση Παραγωγής: Φάνης Καραγιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.