Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Βιωματικά Εργαστήρια με τίτλο: «Μη λεκτική επικοινωνία στην καθημερινή ζωή και την εκπαιδευτική διαδικασία»

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους Ελένη Κάρτσακα, Σχολική Σύμβουλο Καλλιτεχνικών και Γιαννούλα Κερκινοπούλου, Σχολική Σύμβουλο Γερμανικής, προγραμματίζει να διοργανώσει δύο τρίωρα Βιωματικά Εργαστήρια με τίτλο: «Μη λεκτική επικοινωνία στην καθημερινή ζωή και την εκπαιδευτική διαδικασία» την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 στο Κιλκίς και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 στην Παιονία (Αξιούπολη) και ώρες 11.30 π.μ. - 14.30.

Το εργαστήριο αναφέρεται σε σκηνές της καθημερινής επικοινωνίας τόσο στο σχολικό όσο και στον δημόσιο χώρο. Στο σύγχρονο επικοινωνιακό περιβάλλον όπου ο γλωσσικός κώδικας επικοινωνίας έχει πάψει να διαδραματίζει κυρίαρχο και ηγεμονικό ρόλο και συμπληρώνεται διαρκώς από νέα και ποικίλα συστήματα επικοινωνίας η επιμονή σε παραδοσιακούς τρόπους εκπαίδευσης τείνει να γίνει αναχρονιστική.


Η καλλιέργεια ικανότητας αποκωδικοποίησης μη λεκτικών μηνυμάτων αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της εκπαίδευσης του σύγχρονου πολίτη ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις επικοινωνιακές απαιτήσεις και ανάγκες ενός σύγχρονου περιβάλλοντος.

Το παρόν βιωματικό εργαστήριο αποτελεί πρόταση επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με στόχο την ευαισθητοποίησή τους ώστε να καταστούν ικανοί να αποκωδικοποιούν όλο το εύρος των επικοινωνιακών μηνυμάτων μέσα από την παρατήρηση σε διαφορετικές επικοινωνιακές περιστάσεις. 

Το εργαστήριο να προσφέρει ερεθίσματα ανάγνωσης και ερμηνείας εικόνων της κοινωνικής και σχολικής ζωής. Φιλοδοξεί να συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων των εκπαιδευτικών και μαθητών και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της παιδαγωγικής και διδακτικής διαδικασίας και πράξης. 

Οι δραστηριότητες μπορούν να αξιοποιηθούν ως εργαλείο αυτογνωσίας, ερμηνείας της αυτοεικόνας και της εικόνας του άλλου αλλά και ως πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο βελτίωσης δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών.

ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
1.
να ευαισθητοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί ως προς την παρατήρηση της εικόνας του εαυτού και του άλλου
2.
να επανεξετάσουν και να αναθεωρήσουν τις παιδαγωγικές μεθόδους και πρακτικές τους
3.
να υιοθετήσουν καινούριες στρατηγικές και τεχνικές προσέγγισης της διδακτικής διαδικασίας και πράξης
4.
να αναστοχαστούν σε σχέση με ασυνείδητες στάσεις και συμπεριφορές
5.
να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη λεκτική και μη λεκτική  επικοινωνία και

Τα εν λόγω βιωματικά εργαστήρια θα συντονίσουν οι Σχολικές Σύμβουλοι:
Ελένη Κάρτσακα, Σχολική Σύμβουλος Καλλιτεχνικών
Γιαννούλα Κερκινοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Γερμανικής
και θα πραγματοποιηθούν:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
ΩΡΑ(ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ)
ΚΙΛΚΙΣ
23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς
20 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
11.30 π.μ. – 14.30
ΠΑΙΟΝΙΑ(ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ)
24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Γ/σιο Αξιούπολης
20 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
11.30 π.μ. – 14.30

και μπορούν να τα παρακολουθήσουν οι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς προαιρετικά και χωρίς να παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

 Η τελική συμμετοχή τους στα εργαστήρια θα γίνει με σειρά προτεραιότητας βάσει της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντός τους και θα τηρηθεί αναλογία 50% από την Πρωτοβάθμια και 50% από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  Στο τέλος κάθε εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

 Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες Εκπαιδευτικοί να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής (http://dide.kil.sch.gr (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς) → Δ.Δ.Ε. Κιλκίς → Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων →  Ανακοινώσεις) στο email του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ssnkil@dide.kil.sch.gr  μέχρι και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.

Δείτε την αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.