Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Πρόταση δημιουργίας «Ιστορικού Μουσείου Δοϊράνης»

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Καπναποθήκη «Αυστροελληνικής» συνάντηση συνεργασίας με θέμα: «Πρόταση δημιουργίας «Ιστορικού Μουσείου Δοϊράνης» στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του εκπαιδευτικού Δικτύου Τοπικής Ιστορίας: «Το Κιλκίς στην τροχιά του χρόνου».
Η συνάντηση, διοργανώθηκε από το εκπαιδευτικό Δίκτυο Τοπικής Ιστορίας σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (Ι.Μ.Μ.Α.).

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης η ιδρυτική ομάδα του Δικτύου, Σχολικές Σύμβουλοι Ιωάννα Κ. Αρβανίτη, Μαρία Ν. Παπαδοπούλου και Σχολικός Σύμβουλος Ιωάννης Δ. Τρικκαλιώτης, παρουσίασαν την, μέχρι τώρα, πορεία του Δικτύου (σχ. έτος ίδρυσης 2015-16), καθώς και τον προγραμματισμό των δράσεών του για το τρέχον σχ. έτος 2016-17, στις οποίες εντάσσεται και η πρόταση δημιουργίας «Ιστορικού Μουσείου Δοϊράνης».

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης αρχικά αναπτύχθηκε η συγκεκριμένη πρόταση από τους Ιωάννη Χασιώτη, ομότιμο καθηγητή Α.Π.Θ., Πρόεδρο Ι.Μ.Μ.Α., Βασίλειο Νικόλτσιο, Διευθυντή Ι.Μ.Μ.Α., Σταυρούλα Μαυρογένη, Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης. Στη συνέχεια ο Δημήτριος Τσαντάκης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας παρουσίασε πρωτοβουλίες του Δήμου Κιλκίς που μπορούν να συνεισφέρουν στην υλοποίηση της παραπάνω πρότασης και προκάλεσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία εκφράστηκαν θετικά σχόλια για την πρόταση και εκδήλωση ενδιαφέροντος και διάθεσης για συνεισφορά στο έργο ανάλογα με τη θέση και τη ιδιότητα όσων συμμετείχαν στη συζήτηση. Η συνάντηση συνεργασίας έκλεισε με την υιοθέτηση της πρότασης και ως πιθανός χώρος στέγασης του Μουσείου προτάθηκε το Παλιό Δημοτικό Σχολείο Δοϊράνης ή ο Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και άλλα μέλη του Δικτύου Τοπικής Ιστορίας και συνεργαζόμενοι φορείς. Ειδικότερα:

Εκ μέρους της Εκπαίδευσης παραβρέθηκαν ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Πάρης Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αριστείδης Παπαδόπουλος, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, ο κ. Ηλίας Βρυώνης η κ. Μαρία Λιάκου, εκ μέρους της Εταιρίας Μικρασιατικών Σπουδών, ο κ. Απόστολος Καραγιαννόπουλος και εκ μέρους της Πολιτιστικής Εταιρίας , η κ. Κωνσταντινιά Τρίγκα.

Παρευρέθησαν επίσης οι αρχαιολόγοι κ. Θώμη Σαββοπούλου και κ. Σταμάτης Χατζητουλούσης. Ακόμη συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μιχαλία Καραμισάκη, ο κ. Ηλίας Αβραμίδης Διευθυντής της ΔΕΥΑ Κιλκίς, ο κ. Αμανατίδης Αναστάσιος τέως Δήμαρχος Κιλκίς, ο αντισυνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κωνσταντινιάκος, εκ μέρους του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (Π.Κ.Ε.Ε.Υ.Ε), ο αντισυνταγματάρχης Σακαρέλης Σταύρος από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος» και ο πατέρας Μπίκας Δημήτριος από την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όσες και όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συνέβαλαν στην επιτυχή και αποτελεσματική έκβαση της συνάντησης εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.