Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Κιλκίς: 9 νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α - Υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου Παιονίας μεταξύ των κρουσμάτων

Υπογράφει ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης
Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
Οκτώ (8) Νέα Κρούσματα Ηπατίτιδας (Α) ηλικίας από 3 έως 28 ετών από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας εισήχθησαν στην Παιδιατρική και Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς. Από τα παραπάνω ένας 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ένα (1) νέο κρούσμα Ηπατίτιδας (Α) ηλικίας 32 ετών από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου Παιονίας νοσηλεύθηκε σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αναπάντητες Ερωτήσεις προς: Τον Υπουργό Υγείας κο. Ανδρέα Ξανθό, τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κο. Ιωάννη Μουζάλα, τον Διοικητή 4η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κο. Στρατή Πλωμαρίτη, τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κο. Αλέξιο Μπένο, τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ και Γενικό Συντονιστή του Συντονιστικού Οργάνου του Υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, κο. Νίκο Παπαευσταθίου, τον Συντονιστή της Κυβέρνησης στο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών κο. Γεώργιο Περπερίδη :

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και την συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών από 1 Αυγούστου μέχρι 31 Οκτωβρίου και ενώ η ηπατίτιδα Α εξαπλώνεται με ανησυχητικό ρυθμό στο κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών μειώθηκε κατά 2.832 άτομα.

1). Εμβολιάστηκαν Εγκαίρως Υποχρεωτικά Όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους με εμβολιαστικό σχήμα δύο δόσεων και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου , σύμφωνα με τις Υ1/Γ.Π. οικ.14020220/12/2011 και Υ1/Γ.Π. οικ.14095821/12/2011-Υπουργείο Υγείας πριν Μεταβούν σε άλλα κέντρα;

Τον Ιούνιο ο αριθμός των δηλωθέντων κρουσμάτων ηπατίτιδας (Α) στο γενικό πληθυσμό ήταν Δεκαπέντε (15). Από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα σημειώθηκαν Σαράντα επτά (47) Κρούσματα Ηπατίτιδας (Α) σε ένα καταυλισμό 1275 ατόμων.

2). Πως χαρακτηρίζεται - ονομάζεται η έξαρση αυτών των κρουσμάτων;

3). Σε τι αποσκοπεί η άρνηση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου να μας χορηγήσει άμεσα στατιστικά στοιχεία ( αριθμό, φύλλο ηλικία κ.ά.) των κρουσμάτων;

4). Από πότε η προάσπιση της υγειονομικής ασφάλειας των εργαζομένων του νοσοκομείου μας αλλά και της δημόσιας υγείας αποτελούν πειθαρχικό παράπτωμα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.