Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) για την σύλληψη μέλους της ΚΝΕ στις 7 Νοέμβρη έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) 
"Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) καταγγέλλει την σύλληψη του μέλους του, την Δευτέρα 7 Νοέμβρη έπειτα από καταγγελία του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης», την ώρα που βρισκόταν έξω από το σχολείο με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές για τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος μπροστά στα μαθητικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνταν πανελλαδικά την ίδια μέρα.

Τη στιγμή που με μια σειρά από νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης τσακίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, που οι κτηριακές υποδομές είναι υποτυπώδεις και οι μαθητές «στοιβάζονται» σε ελάχιστα τετραγωνικά, που πετούν έξω από τα δημόσια νηπιαγωγεία νήπια και προνήπια και διαχειρίζονται τα τεράστια κενά της εκπαίδευσης με λιγότερους εκπαιδευτικούς, θεωρούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές τουλάχιστον προκλητικές.

Ως Σύλλογος Γυναικών έχουμε απέναντί μας οποιονδήποτε με την στάση του προωθεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε, που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα παιδιά μας με σκοπό να βγουν από το σχολείο υποταγμένα, δεχόμενα μια ζωή δίχως δικαιώματα.

Δεν ανεχόμαστε καμία απόφαση ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων και καλούμε κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα της λαϊκής οικογένειας να καταδικάσει τη στάση του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς αλλά και την απόφαση της Εισαγγελίας Κιλκίς να σύρει στα δικαστήρια μια νεαρή γυναίκα που διεκδικεί και αγωνίζεται.

Τις καλούμε να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο καθώς και με την παρουσία τους στις 2 Δεκέμβρη την ημέρα της δίκης. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας!

Παλεύουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου