Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Τίμησαν την απελευθέρωση της Γουμένισσας οι "Παίονες"

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' 
Η τιμή στην Ιστορία ενός τόπου είναι πολύτιμο αγαθό. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' με ήθος και ποιότητα που τον διακρίνει στην πολύχρονη πορεία του, πιστός στις αξίες που πρεσβεύει τίμησε την απελευθέρωση της Γουμένισσας όπως αρμόζει και τιμά τους προγόνους μας, με εκδηλώσεις σύμφωνα με το κλίμα της επετείου των Ελευθερίων.

Διοργάνωσε Λαμπαδηδρομία το απόγευμα του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου στο Ιστορικό κέντρο της πόλης μας,υπό τους ήχους της Μπάντας του Δήμου Παιονίας. Σύμβολο φωτός που ξεπήδησε μέσα από το σκοτάδι της σκλαβιάς και μεταλαμπαδεύτηκε σε όλους τους ανθρώπους το φως της απελευθέρωσης,το φως της ελπίδας στα χέρια μικρών παιδιών.

Πραγματοποίησε ομιλία το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας με θέμα: '' Τι ήταν ο Μακεδονικός Αγώνας και ποιο το μήνυμα του για σήμερα '' με ομιλητή τον Δημήτριο Ευαγγελίδη, Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Τιμώντας έτσι τους ήρωες Μακεδονομάχους που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία.

23 Οκτωβρίου (ανήμερα) Τιμήσαμε με κατάθεση στεφάνου τους προγόνους μας,γιατί τους ήρωες τους τιμάς με δάφνες, σαν το λιγοστό φόρο τιμής που μπορείς να προσφέρεις ταπεινά στο μεγαλείο της προσφοράς τους. Στην συνέχεια με περίσσια περηφάνια αγόρια και κορίτσια, άντρες και γυναίκες των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, παρέλασαν φορώντας παραδοσιακές φορεσιές τιμώντας το τόπο μας, και το ξεχωριστό παζλ μνήμης συμπληρώθηκε με Μακεδονικούς χορούς από το τμήμα παραστάσεων του Συλλόγου, και τα βήματα του χορού ακολουθούσαν το '' Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα...''

Έτσι τιμάμε τον τόπο μας, γιατί σεβόμαστε την Ιστορία.. Χρόνια πολλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.