Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

ΚΝΕ: "Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη μαθητών"

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ
Στη δίκη που έγινε στις 27/10/16 καταδικάστηκαν ως ένοχοι πέντε 14χρονοι μαθητές του 1ου γυμνασίου Μαλακοπής Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι «διέκοψαν από κοινού τη λειτουργία δημόσιου σχολείου και παρέμειναν παράνομα στους χώρους λειτουργίας αυτού» με την κατάληψη που οργάνωσαν στο σχολείο τους το διάστημα 3-5/11/2015.

Η Ο.Π. Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καταδικάζει την συγκεκριμένη απόφαση, όπως επίσης και το γεγονός ότι παραπέμφθηκαν οι συγκεκριμένοι μαθητές γυμνασίου σε δίκη επειδή αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν τα αυτονόητα. Ο στόχος τους δεν είναι άλλος απ’ το να τρομοκρατήσουν τους μαθητές και να συκοφαντήσουν το μαθητικό κίνημα ώστε να μην κουνιέται φύλλο.

Το ‘αδίκημα’ που κατηγορούνται ότι διέπραξαν οι μαθητές δεν είναι άλλο απ’ το ότι οργάνωσαν τον αγώνα στο σχολείο τους, έκαναν κατάληψη για να παλέψουν για το δικαίωμά τους στη μόρφωση. Γι’ αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση στέλνει τους μαθητές στο ΄σκαμνί’ της δικαστικής αίθουσας μετά από μήνυση που υπέβαλε η τότε διευθύντρια του σχολείου.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φτιάξει ένα ακόμη χειρότερο σχολείο, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής του (στημένου) διαλόγου για την παιδεία, την ίδια ώρα εντείνει τον αυταρχισμό και στέλνει 14χρονους μαθητές στα δικαστήρια για να τους ‘διδάξει’ ότι ‘όποιος αγωνίζεται τιμωρείται’.

Η Ο.Π. Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν και να καταγγείλουν την συγκεκριμένη απόφαση και την ποινικοποίηση του οργανωμένου αγώνα των μαθητών. Καλεί ιδιαίτερα τους μαθητές σε αγωνιστικό ξεσηκωμό, επαγρύπνηση και δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους μαθητές του γυμνάσιου Μαλακοπής που καταδικάστηκαν

Να ανατραπεί τώρα η απόφαση, να παρθεί άμεσα πίσω!

Η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει! Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη μαθητών! Να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο! Καμία ανάμειξη των δικαστών, της εισαγγελίας και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου