Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Κιλκίς: Τελετή προαγωγής Γρηγόρη Αυξεντίου σε Αντιστράτηγο

Τη μνήμη του Κύπριου ήρωα και αγωνιστή της Ε.Ο.Κ.Α Γρηγόρη Αυξεντίου τιμούν οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Κιλκίς και Λύσης Κύπρου, οι οποίοι σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955- 59 και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α., διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 10:00, με αφορμή την τελετή προαγωγής του Γρηγόρη Αυξεντίου στο βαθμό του Αντιστρατήγου.

Τα αποκαλυπτήρια της Αναθηματικής Πλάκας θα τελέσουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναλυτικά:
Μνημείο Κύπριου ήρωα στην πλατεία Ακρίτα
ΤρισάγιοΑνάγνωση βιογραφικού του ήρωα Γρηγόρη ΑυξεντίουΟμιλία Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη Ομιλία Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου ΚαμμένουΟμιλία Έντιμου Υπουργού Άμυνας Κύπρου Χριστόφορου ΦωκαϊδηΟμιλία Δημάρχου Λύσης Συμεών Παστού

Χαιρετισμοί από:

- εκπρόσωπο Τοπικής Κοινότητας Ακρίτα

- Πρόεδρο Συνδέσμου Αγωνιστών Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 59 Θάσο Σοφοκλέους

- Πρόεδρο Σ.Ι.Μ.Α.Ε. Ανδρέα Μαϊμαρίδη

- Ανάγνωση Ε.Δ.Υ.Ε.Θ.Α. προαγωγής σε αντιστράτηγο του Γρηγόρη Αυξεντίου
Παράδοση σε συγγενικό πρόσωπο του ήρωα των διακριτικών του βαθμού και της Ε.Δ.Υ.Ε.Θ.Α.Αποκαλυπτήρια Αναθηματικής ΠλάκαςΚατάθεση στεφανιώνΕνός λεπτού σιγή

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Ιστορικό Μουσείο – Φυλάκιο Ακρίτα ''Γρηγόρης Αυξεντίου''
Αποκαλυπτήρια Αναθηματικής ΠλάκαςΠεριήγηση σε έκθεση ιστορικής φωτογραφίας στον αύλειο χώρο του ΜουσείουΞενάγηση στο Ιστορικό Μουσείο – Φυλάκιο ''Γρηγόρης Αυξεντίου''Παράθεση μικρής δεξίωσης και παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.