Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

19 Μαϊου: Ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε. νομού Κιλκίς
Τιμούμε σήμερα την μνήμη των 353.000 θυμάτων συμπατριωτών μας Ποντίων που σφαγιάσθηκαν και ατιμάστηκαν από τις ορδές των δολοφονικών ταγμάτων των Νεοτούρκων και της εγκληματικής παρέας του Τοπάλ Οσμάν που εξετέλεσε τις εντολές του Μουσταφά Κεμάλ στην ακμάζουσα τότε Ελληνική περιοχή.

Οι λόγοι προφανείς, η εκκαθάριση των χριστιανικών πληθυσμών για την σύσταση ενός αμιγούς οθωμανικού κράτους που δεν θα σέβεται τη διαφορετικότητα και την ανεξιθρησκία με απώτερο στόχο την οικοδόμηση μιας νέας αυτοκρατορίας.

Το ίδιο άλλωστε πριν τους Έλληνες είχαν πράξει οι Νεότουρκοι και με τους άλλους χριστιανικούς πληθυσμούς (Αρμένιοι, Ασσύριοι) που επίσης "είδαν", υπέστησαν πανομοιότυπες θηριωδίες και φρικαλεότητες από τα τάγματα θανάτου των Οθωμανών.

Όλα αυτά που διέπραξαν όπως μας πληροφορεί η ιστορία ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο το οποίο υλοποιήθηκε χωρίς κανέναν ενδοιασμό και χωρίς ακόμη και σήμερα να μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους. Άλλωστε ο Κεμάλ Ατατούρκ, στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση της 13ης Αυγούστου 1923, πανηγυρίζει και ενημερώνει περιχαρής: «Επιτέλους, ξεριζώσαμε τους Έλληνες από τον Πόντο» (αναφέρεται από τον συνταγματάρχη Μουζέν, που παρακολούθησε τις εργασίες της εθνοσυνέλευσης, σε επιστολή του προς το γαλλικό Γενικό Επιτελείο Στρατού).

Σήμερα όμως και ενώ την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αναγνωρίζουν όλο και περισσότερα κράτη ανά την υφήλιο η αντιμετώπιση του τουρκικού κράτους συνεχίζει να προκαλεί και να μην σέβεται την μνήμη και το αίμα τόσων αθώων ανθρώπων. Η επίσημη τουρκική θέση είναι πως δεν υπήρξε γενοκτονία, υποστηρίζοντας ότι οι απώλειες του ελληνικού πληθυσμού προέρχονται από εχθροπραξίες και αρρώστιες, στερήσεις, κακουχίες και λιμούς. Δεν πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσει ο θύτης;

Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν δυστυχώς ακόμη και σήμερα Έλληνες Υπουργοί υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε γενοκτονία και παραμένουν στις θέσεις τους;Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου