Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Εκδρομή στην Καβάλα του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Παιονίας "ΕΥΚΡΑΝΤΗ"

Δελτίο τύπου Συλλόγου "ΕΥΚΡΑΝΤΗ"
Την Καβάλα επισκέφθηκαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Παιονίας "ΕΥΚΡΑΝΤΗ" την Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Αναχώρηση νωρίς το πρωί και πρώτη στάση στους Φιλίππους όπου πρώτο περπάτησε στην Ευρώπη και στα χώματα της Μακεδονίας ο Απόστολος των εθνών, ο Απόστολος Παύλος. 

Εκεί βάπτισε και την πρώτη χριστιανή την Λυδία, στην μνήμη της οποίας υπάρχει ο μοναδικού κάλλους οκτάγωνος Ναός με το Βαπτιστήρι όπου όλο το χρόνο γίνονται βαπτίσεις παιδιών και δίπλα στο ποτάμι γίνονται ομαδικές βαπτίσεις μεγάλων. Επόμενη στάση μας η Ν. Καρβάλη και προσκύνημα στο σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου ενός από τους τρείς Ιεράρχες της Εκκλησίας μας. 

Ακριβώς δίπλα στον Ι. Ναό υπάρχει το μουσείο "ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ" το οποίο ίδρυσε ένας σπάνιος ευπατρίδης, ο Καπλάνης Ιωσηφίδης ο οποίος μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στον χώρο. Στο μουσείο αυτό υπάρχουν σπάνια εκθέματα που αφορούν την ιστορία της Καππαδοκίας και υπάρχουν πάνω από 200 γκραβούρες, 100 χάρτες και δεκάδες έγγραφα-βιβλία ανεκτίμητης αξίας. 

Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα μουσεία της Ευρώπης. Βραβεύτηκε από την Βασίλισσα της Ολλανδίας και αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κάποιος. Στην συνέχεια περιήγηση στην πόλη της Καβάλας και αργά το απόγευμα επιστροφή στο Πολύκαστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.