Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

"Δε θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν τη σφαγή"

Δελτίο τύπου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας
Έρχεται βαρύ πλήγμα στο Ασφαλιστικό που μας αγγίζει όλους! Κάθε εργαζόμενο, κάθε κλάδο! Εργαζόμενους νέους και παλιούς, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενους με πολλά έτη ασφάλισης, εργαζόμενους με μισθούς που χαρακτηρίζονται "υψηλοί", παλιούς και νέους συνταξιούχους, προκειμένου να δικαιολογηθεί η εξίσωση προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, ώστε να συνηθίσουμε τη ζωή με τα ελάχιστα και τα ψίχουλα!

• Περικοπές σε αποδιδόμενες συντάξεις πάνω από 1.300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής) με «εξαέρωση» των επικουρικών:

• Οι μειώσεις υπολογίζονται πάνω στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων, πριν από την επιβολή των περικοπών που ξεκίνησαν το 2010:

• Οι μειώσεις στις επικουρικές είναι μόνιμες:

• Μερίσματα και Εφάπαξ: Οι περικοπές των συνταξιούχων επεκτείνονται μέσω του επανυπολογισμού των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, αλλά και των εφάπαξ που είναι σε εκκρεμότητα, μετά τον Σεπτέμβρη του 2013. Ακόμα μεγαλύτερες θα είναι οι μειώσεις σε επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα με την υιοθέτηση του νέου τρόπου υπολογισμού τους μετά την ισχύ του νόμου.

• Επιταχύνεται η κατάργηση του ΕΚΑΣ:

Μείωση κατά 60% θα έχουν οι συντάξεις όσων συνταξιούχων απασχολούνται, ενώ τα επιδόματα τέκνων θα δίνονται στο εξής με εισοδηματικά κριτήρια. Περικοπές θα επιβληθούν και μέσω της συμπίεσης των ανώτερων πλαφόν στις συντάξεις, που πλέον δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 2.304 ευρώ μεικτά, από 2.773 ευρώ όταν πρόκειται για μια σύνταξη.

• Μόνιμος μηχανισμός καθήλωσης και περικοπών των συντάξεων:

το ποσοστό εισφοράς για τον κλάδο κύριας σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους ανεξαρτήτως απασχόλησης, στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα καθορίζεται στο 20%.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Καμιά αναμονή! Δε θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν τη σφαγή! Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία! Δε θα περάσει ο νόμος - λαιμητόμος! Όλοι μαζί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να απαντήσουμε στα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.