Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Τατίδης: "Αυτά είπε ο Κώστας Ζουράρις για το θέμα του ΤΕΙ Κιλκίς"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝΕΛ Κιλκίς
Το κείμενο για το ΤΕΙ Κιλκίς όπως το παρέλαβα από τον κύριο Ζουράρι που εκπροσωπήθηκε από τον κύριο Καρβούνη
"Καταρχήν σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να σας εκπροσωπήσω.
Σας ενημερώνω για την εξέλιξη της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, 16/2, στο υπουργείο Παιδείας με την αναπληρώτρια υπουργό κα Αναγνωστοπούλου και κλιμάκιο πολιτικών του νομού Κιλκίς. Παριστάμενοι, επίσης, ήταν οι Αντιπρόεδροι των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου κος Σουφολιδάκης καθώς και σύμβουλοι της υπουργού.



Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σε λύση του κτιριακού προβλήματος του ΤΕΙ στο Κιλκίς. Τόνισα ότι απαιτείται άμεση διευθέτηση του θέματος, έστω και με προσωρινό τρόπο, παρακάμπτοντας τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις καθώς, το πολιτικό κόστος (ή αντίστοιχα, όφελος) είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια εκκρεμότητα που διαρκεί δεκαετία. (όπως ήταν το αρχικό αίτημα του κυρίου Τατίδη, να λειτουργήσει το Τ.Ε.Ι απο τόν Φεβρουάριο)

Η υπουργός ζήτησε, επίσης, άμεση διευθέτηση με όποιον τρόπο.
Ενημερωθήκαμε για τα τεχνικά και νομικά κωλύματα τα οποία ήταν υπεράνω της θέλησης των διοικήσεων των εμπλεκομένων ΤΕΙ.

Τελικά, αποφασίστηκαν δύο λύσεις, μία άμεση-προσωρινή και μία οριστική. Η άμεση και προσωρινή δεν είναι εφικτή καθώς, δεν έχει γίνει ούτε μερική ούτε οριστική παραλαβή του κτιρίου επειδή απαιτούνται κάποιες επιπλέον ενέργειες και δεν προβλέπεται, όσο κι αν επιταχυνθούν, να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του τρέχοντος μήνα. Συνεπώς, δεν κατέστη δυνατό να ζητηθεί η άμεση λειτουργία του διότι το εαρινό εξάμηνο έχει ήδη ξεκινήσει.

Η χρήση του νέου κτιρίου, μετά από σύμφωνη γνώμη όλων, παραπέμπεται για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα με πρώτο ορόσημο την 5η Μαρτίου οπότε και θα ενημερωθούμε από τον νομικό σύμβουλο για την πορεία του θέματος. Η οριστική λύση θα προβλέψει και πιθανά μελλοντικά προβλήματα χρήσης, αρμοδιοτήτων, συντήρησης, χρηματοδότησης, ιδιοκτησιακού καθεστώτος κλπ, δηλαδή προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν υπό συνθήκες. 

Η απόφαση είναι να είναι όλα διαυγή και νομικά ακλόνητα ώστε το ΤΕΙ να μην έχει ουδέποτε και υπό καμία κυβέρνηση κανένα πρόβλημα.
Επόμενες κινήσεις των διοικήσεων ΤΕΙ:

1. εβαίωση από το Υπουργείο Γεωργίας

2. βεβαίωση από τη Διαχειριστική Αρχή

3. Οριστική παραλαβή του κτιρίου

Δεν θα υπάρξει άλλη συνάντηση επί του θέματος παρά μόνο ενημέρωση ηλεκτρονικά για την πορεία των κινήσεων που αποφασίστηκαν.
"

ΥΓ
Εγώ από τήν πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν για τήν επίλυση του θέματος Τ.Ε.Ι. Κιλκίς, τόν κύριο Ζουράρι Βουλευτή Θεσσαλονίκης, τους τοπικούς Βουλευτές κυριους Παραστατίδη και Γεωργαντά, ακόμα όσους άλλους συνέβαλαν με τόν δικό τους τρόπο για τήν λύση του θέματος.

1 σχόλιο:

  1. Διαβάζοντας το κείμενο δεν βλέπω τον λόγο της δικαίωσης που νοιώθετε κ Τατίδη... Δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική δέσμευση για το έργο που πραγματικά θα δώσει πνοή στην πόλη του Κιλκίς. Κρίμα γιατί από τον αριθμό των άρθρων που γράφετε και τα εύσημα που ζητάτε θα περιμέναμε κάτι πιο χειροπιαστό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.