Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Παροχή βοήθειας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε ακινητοποιημένους οδηγούς στον Προμαχώνα

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, εικοσαμελές κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελούμενο από επαγγελματίες και εθελοντές του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών, επισκέφθηκε την περιοχή του Προμαχώνα, όπου βρισκόταν ακινητοποιημένος μεγάλος αριθμός φορτηγών και ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων και διένειμε βοήθεια (νερό και ξηρά τροφή) στους οδηγούς αυτών. 

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Βουλγαρικό Ερυθρό Σταυρό με στόχο την ανακούφιση όσων οδηγών παραμένουν ακινητοποιημένοι σε ουρές πολλών χιλιομέτρων κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Ας σημειωθεί ότι σε τρία περιστατικά χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από εκπαιδευμένο προσωπικό του Ε.Ε.Σ.

Επίσης κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησε χθες (21 Φεβρουαρίου 2016) αποστολή στην Βουλγαρία, προκειμένου να προσφέρει επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στους εκατοντάδες οδηγούς φορτηγών που είχαν εγκλωβιστεί στο τελωνείο Προμαχώνα. 

Κατόπιν συνεννόησης του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιου Αυγερινού με τις αρχές της γειτονικής χώρας, το κλιμάκιο, στο οποίο συμμετείχαν Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Σαμαρείτες Διασώστες, εθελοντές και επαγγελματίες του Ε.Ε.Σ. έσπευσε να συνδράμει στις ανάγκες των οδηγών που παρέμεναν επί μέρες καθηλωμένοι με τα φορτηγά τους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. 

Όπως δήλωσε ο κ. Αυγερινός, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των εγκλωβισμένων οδηγών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και 150 Έλληνες, προκειμένου να προσφέρει νερό και ξηρά τροφή, ενώ οι νοσηλευτές ήταν στη διάθεσή τους για να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα υγείας ή για την χορήγηση φαρμάκων. Συγκεκριμένα, οι Ερυθροσταυρίτες διέσχισαν την ουρά των φορτηγών μήκους πολλών χιλιομέτρων και διένειμαν 1.250 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό, 1.450 ατομικά πακέτα ξηράς τροφής, 800 σοκολάτες, ενώ χορηγήθηκε και φαρμακευτικό υλικό στις περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν προβλήματα υγείας. 

Πριν τρεις ημέρες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είχε πραγματοποιήσει παρόμοια αποστολή και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί στην ελληνική πλευρά των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.