Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Περιοδεία Γιάννη Μανιάτη στο νομό Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελούμενο από τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη, τον γραμματέα της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς Σταμάτη Παπουλίδη και το μέλος της Κ.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιώργο Φραγγίδη πραγματοποίησε επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη , τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Σισμανίδη και τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη ,τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλο Τονικίδη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέαςς Βεργίδης παρουσία και των περιφερειακών συμβούλων Μιχαηλίας Καραμισάκη και Παύλου Θωμαΐδη παρέδωσε υπόμνημα σχετικά με τα θέματα μείζονος προτεραιότητας για το Νομό Κιλκίς όπως αυτό της σύνδεσης του Κιλκίς με τη Θεσσαλονίκη μέσω προαστιακού σιδηροδρόμου, της αναβάθμισης της Ε.Ο Κιλκίς-Θεσσαλονίκης και της σύνδεσης του Νομού Κιλκίς με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου που ήδη υπάρχει στη ΒΙ.ΠΕ.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Σισμανίδη παρουσία της Αντιδημάρχου Λένας Αναστασιάδου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Τσογγίδη έγινε εκτενή αναφορά στις αρμοδιότητες που μεταφέρει η κεντρική διοίκηση στους Δήμους ενώ παράλληλα δεν προβλέπει την μεταφορά ανάλογων πόρων με αποτέλεσμα να υπάρχει αναντιστοιχία που δυσχεραίνει το έργο των Δήμων. Επισημάνθηκε το οικονομικό νοικοκυριό του Δήμου που συντελεί σε αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να ανταπεξέλθει άμεσα στον κύριο σκοπό του, της προσφοράς υπηρεσιών στο κάθε Πολίτη.

Στη συνάντηση στο Δημαρχείο Παιονίας με τον Δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη παρευρισκόμενοι ήταν οι Αντιδήμαρχοι Σούλα Παπαδοπούλου ,Λάζαρος Ευθυμιάδης ,Κώστας Μεμετζής , ο Πρόεδρος Δημοτικ.Συμβουλίου Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος παιδικών σταθμών Αιμίλιος Δεβετζόπουλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Β΄Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Δ/ντης του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου Γιώργος Περπερίδης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο καυτό ζήτημα των προσφυγικών μετακινήσεων εντός και εκτός των ορίων του Δήμου Παιονίας. 

Ο Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης παρουσίασε πλήρως την εικόνα που υπάρχει έως σήμερα και επισήμανε ότι το πρόβλημα αν κλείσουν τα σύνορα οριστικά, θα έχει διαστάσεις τεράστιες και ίσως μη ελεγχόμενες. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από όλους, πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα άμεσα από την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα. Επίσης απορία όλων είναι ότι δεν συστάθηκε έως και σήμερα ένα κεντρικό συντονιστικό όργανο για το συγκεκριμένο ζήτημα που θα δίνει λύσεις και κατευθύνσεις. Από την πλευράς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Γιάννης Μανιάτης δήλωσε ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό θέμα είναι ένα Εθνικό ζήτημα με διεθνείς διαστάσεις και κάθε περίπτωση η στήριξη μας για την αντιμετώπιση του θα είναι αμέριστη.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλο Τονικίδη παρευρισκόμενοι ήταν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Σάκης Τριανταφυλλίδης και Ευθύμης Παπαδόπουλος. Από την πλευρά του Πρόεδρου παρουσιάστηκε η εικόνα το επιχειρήσεων και των επαγγελματιών στις δύσκολες συνθήκες που περνά η Χώρα και ταυτόχρονα τι επιζητά πλέον ο κόσμος του επιχειρήσεων, ώστε να μπουν σε τροχιά επανεκκίνησης και επανένταξης βγαίνοντας από τον κύκλο της στασιμότητας και της ύφεσης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας διεξήχθη η προγραμματισμένη εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παρουσία πλήθους κόσμου με τη συμμετοχή πολλών στελεχών από τον ευρύτερο χώρο της Σοσιαλοδημοκρατίας.

Την εκδήλωση άνοιξε με έναν σύντομο χαιρετισμό ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να βρεθούνε τα κοινά σημεία όλων των ανθρώπων του χώρου μέσα από ένα ενιαίο φορέα. Το μέλος της Κ.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιώργος Φραγγίδης επισήμανε ότι ο κατακερματισμένος χώρος της κεντροαριστεράς ήρθε η ώρα να συζητήσει και να ενοποιηθεί ώστε να είναι ρυθμιστής θετικών εξελίξεων για την Χώρα.

Ο Γιάννης Μανιάτης τοποθετήθηκε για πεπραγμένα της πρώτης και δεύτερης κυβέρνησης της αριστεράς. Επισήμανε ότι η Χώρα παραπαίει. Μέσα από συστηματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης υποβαθμίζονται ανεξάρτητοι θεσμοί με αποτέλεσμα να τίθενται ζητήματα Δημοκρατίας και αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση φέρει μέγιστη ευθύνη στην επαναφορά μέσα σε λίγους μήνες θέματος Grexit, ενώ οι ευρωπαίοι εταίροι με την παντελή απουσία του κ.Τσίπρα αποφασίζουν για εμάς στο Αιγαίο χωρίς εμάς. 

Στην πρόταση-κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά ο Γιάννης Μανιάτης είπε ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί στη θέληση της κοινωνίας για ένα ενιαίο φορέα. Με συζήτηση εφ’ όλης της ύλης από μηδενική βάση στη συνδιάσκεψη να συμφωνήσουμε όλοι μαζί την πρόταση μας ως ένα νέο συμβόλαιο με το λαό. Στη συνέχεια της ομιλίας του Γιάννη Μανιάτη ακολούθησε ένας γόνιμος και πλούσιος διάλογος από πολλούς συντρόφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.