Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ελατοχώρι Πιερίας. Οι ζωγραφιές των παιδιών-πελατών ως ντεκόρ καταστήματος!

Γράφει και φωτογραφίζει ο Πάνος Γεωργιάδης
Η παραδοσιακή ταβέρνα "Το Παλιό Σχολείο" βρίσκεται στο Ελατοχώρι Πιερίας. Μέχρι το 1942 λειτουργούσε ως σχολείο, ώσπου κάηκε από τους Γερμανούς. Το 2000 ανακαινίζεται και μετατρέπεται σε παραδοσιακή ταβέρνα.

Σήμερα είναι ένας χώρος με εξαιρετικό φαγητό με έμφαση κυρίως στα κρέατα. Όπως γράφει και ο πρωτότυπος τιμοκατάλογος ο οποίος παραπέμπει σε τετράδιο σχολείου : " Τα κρέατα που μαγειρεύονται είναι φρέσκα από παραγωγούς του νομού, τα τυροκομικά είναι από Πιερία, Λάρισα και Κοζάνη, ενώ χρησιμοποιείται στα φαγητά και τις σαλάτες αποκλειστικά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο." 

Αυτό όμως που θα σας κάνει εντύπωση σε αυτό το χώρο, δεν είναι μόνο το καλό φαγητό αλλά το ντεκόρ στους τοίχους του μαγαζιού. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναρτημένες 720 κορνίζες παιδικών ζωγραφιών, 350 σε πάνελ που ανοιγοκλείνει για λόγους οικονομίας χώρου, ενώ 950 "περιμένουν" να τοποθετηθούν κάπου, αφού δεν υπάρχει πλέον άλλος ελεύθερος χώρος.

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Νίκος Παρλίτσης : " Όλα ξεκίνησαν εντελώς τυχαία πριν 4-5 χρόνια περίπου, όταν θέλαμε να φτιάξουμε μια ταμπέλα για την τουαλέτα. Η 6χρονη τότε κόρη μου, ζωγράφισε κι αυτή σε ένα κομμάτι χαρτί μια "παιδική" ταμπέλα. Η αρχή είχε γίνει. Από τότε κάθε παρέα που έρχεται και έχει κάποιο παιδί, του δίνουμε μπογιές και ένα φύλλο χαρτί για να το ζωγραφίσει. Κατόπιν το κάνουμε κορνίζα και το τοποθετούμε στον τοίχο, αλλά πλέον σταματήσαμε αφού δεν έχουμε χώρο για να τα βάλουμε."

Όταν το ρωτήσαμε αν αυτό το γεγονός επηρέασε θετικά την κίνηση του καταστήματος, μας είπε: " Έρχονται πολύ νέοι πελάτες, επειδή κάπου άκουσαν ότι υπάρχει αυτό το πρωτότυπο ντεκόρ, ενώ όσοι έχουν παιδιά τα προτρέπουν να ζωγραφίσουν για να προστεθούν τα έργα τους στη συλλογή μας. 

Το πιο συγκινητικό όμως είναι ότι έρχονται ξανά πολλοί παλιοί πελάτες με τα παιδιά τους για να δουν στον τοίχο τη ζωγραφιά που είχαν φτιάξει πριν καιρό !" και συνεχίζει " Είναι τόσες πολλές οι ζωγραφιές, που σκέφτηκα να τις ψηφιοποιήσω και να προβάλλονται συνεχώς μέσα από προτζέκτορα, αλλά μου φάνηκε λίγο "ψεύτικο" και αρκετά μοντέρνο για το ύφος της μαγαζιού. Υπάρχουν πολλές σκέψεις για το τι θα κάνουμε στο μέλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.