Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Κιλκίς: Βιωματικά Εργαστήρια, με θέμα «Συνυπάρχω και Μοιράζομαι»

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Παράρτημα σε συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό κα Τσεσμετζίδου Νικολέτα στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των ωφελουμένων, που αποτελεί κριτήριο για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαμονή τους στο χώρο, συνδιοργανώνουν Βιωματικά Εργαστήρια, με θέμα:

«Συνυπάρχω και Μοιράζομαι»

Σκοπός του προγράμματος είναι η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια μεταξύ των ωφελουμένων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς μέσα από ομαδικές δραστηριότητες και συζητήσεις δίνεται η δυνατότητα να βελτιωθεί η μεταξύ τους επικοινωνία αλλά και να κατανοήσουν την έννοια της συνύπαρξης, η οποία είναι υψίστης σημασίας για την ποιοτικότερη και καλύτερη διαβίωση τους στο χώρο.

Προγραμματίζονται τέσσερις απογευματινές συναντήσεις, διάρκειας μιάμισης ώρας με μια κλειστή ομάδα 12-15 ατόμων, που θα έχουν ερωτηθεί εκ των προτέρων για τη συμμετοχή τους και θα έχουν ενημερωθεί για τον σκοπό των συναντήσεων. Ο θεματικός άξονας των συναντήσεων είναι η επικοινωνία, η αλληλεπίδραση και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ωφελουμένων του Θεραπευτηρίου. 

Συγκεκριμένα:
Τρίτη 02 Φεβρουαρίου 2016, 17:00-18:30 (1η συνάντηση): Γνωριμία, στόχοι του προγράμματος, δημιουργία-καταγραφή κανόνων από τους συμμετέχοντες, ευχάριστες αναμνήσεις.

Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2016, 17:00-18:30 (2η συνάντηση): Προσανατολισμός στην επικαιρότητα -Επικοινωνία- Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, 17:00-18:30 (3η συνάντηση): Δραστηριότητες μέσω της τέχνης – Διατήρηση ικανοτήτων και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, 17:00-18:30 (4η συνάντηση): Αξιολόγηση-Κλείσιμο-Εντυπώσεις.

Η δημιουργική και ψυχαγωγική απασχόληση των ωφελουμένων αποτελεί κριτήριο των εν λόγω συναντήσεων. Ακόμη, η διατήρηση των ικανοτήτων και κοινωνικών δεξιοτήτων (λόγος, μνήμη), η μείωση του άγχους και η έκφραση συναισθημάτων μέσα στην ομάδα είναι καθοριστική για την ομαλή συνύπαρξη-διαβίωση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.