Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Επίσκεψη Τονικίδη σε Μπαντουβάκη και Μωυσίδη

Εθιμοτυπική επίσκεψη με την ευκαιρία του Νέου Έτους πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Π. Τονικίδης στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νικ Μπαντουβάκη και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης κ. Βασ. Μωυσίδη. 

Να επισημανθεί ότι ο κ. Μωυσίδης είναι Κιλκισιώτης (καταγωγή από το Δροσάτο) και ο κ. Μπαντουβάκης υπηρέτησε πρόσφατα στο Κιλκίς ως Αστυνομικός Διευθυντής.

Πέρα από τις καθιερωμένες ευχές, η συζήτηση επικεντρώθηκε για πολύ διάστημα στην κατάσταση που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες με τα προβλήματα που προκαλούνται, τόσο από την οδυνηρή οικονομική κρίση, όσο και από τις έκτακτες συνθήκες που διαμορφώνει η παρουσία, έστω και προσωρινή, χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον επιχειρηματικό – επαγγελματικό κόσμο του κλάδου της εστίασης και αναψυχής. Ενός κλάδου που αυτοαπασχολεί κυρίως, πολλούς εργαζόμενους και οι οποίοι, πέραν της οικονομικής δυσπραγίας, υφίστανται μια διαρκώς εντεινόμενη πίεση από τους επιβαλλόμενους ελέγχους των διάφορων Ελεγκτικών Αρχών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς διαβεβαίωσε τους δύο συνομιλητές του ότι ο κόσμος του επιχειρείν αυτού του κλάδου, είναι πρόθυμος να συνεργασθεί με τις Ελεγκτικές Αρχές προκειμένου να διασφαλίσει την ήρεμη και απρόσκοπτη επαγγελματική του δραστηριότητα. Προς τούτο υποστήριξε, ότι και οι Ελεγκτικές Αρχές, μεταξύ των οποίων και η Αστυνομία, θα πρέπει να μην εξαντλούν τα ακραία όρια της δικαιοδοσίας τους. 

Ο κ. Τονικίδης μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα, τον επαναλαμβανόμενο συχνά έλεγχο των στοιχείων που αφορούν στην αδειοδότηση των καταστημάτων. Οι έλεγχοι αυτοί θα μπορούν να γίνονται με προσκόμιση των στοιχείων από τους επαγγελματίες στα οικεία Αστυνομικά Τμήματα σε προκαθορισμένη ώρα, έτσι θα αποφεύγεται η αναστάτωση των καταστημάτων και των πελατών σε ώρες αιχμής.

Η όλη συζήτηση εξελίχθηκε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα και σε πνεύμα κατανόησης και συνεννόησης. Οι δύο ανώτατοι Αστυνομικοί δεσμεύτηκαν για την αξιολόγηση και αξιοποίηση των προτάσεων και απόψεων που κατέθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Συμφωνήθηκε η συνέχιση των επαφών με επισκέψεις και στο ΚιλκίςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου