Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

"Καταργείστε άμεσα τον ειδικό φόρο κατανάλωσης κρασιού"

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με την 17/2016 απόφασή του, εκφράζει την συμπαράστασή του στους παραγωγούς και τους εργαζομένους του αμπελοοινικού κλάδου, που οδηγείται στον μαρασμό και την κατάρρευση εξ αιτίας του αιφνιδιαστικά επιβληθέντος ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, και ζητεί την άμεση κατάργηση της σχετικής διάταξης (άρθρο 13 του Ν. 4346/2015),

η οποία επιφέρει συντριπτικό πλήγμα σε βάρος ενός ιστορικά, πολιτιστικά και τουριστικά εμβληματικού, παραδοσιακού, γεωργικού προϊόντος (μειώνοντας δραματικά την ανταγωνιστικότητά του έναντι των αλλοδαπών κρασιών, υποδαυλίζοντας ενδεχόμενες παραβατικές συμπεριφορές, αποστερώντας το σύνολο της ελληνική περιφέρεια από πυρήνες που, μέχρι τώρα, αντιστέκονται στην κρίση και διατηρούν ζωντανές σπίθες ενδογενούς ανάπτυξης).

Για την αποτροπή αυτού του μοιραίου πλήγματος και την αποφυγή των προκαλούμενων αλυσιδωτών προβλημάτων, που ήδη εμφανίζονται και διογκώνονται, ζητείται η άμεση κατάργηση του επιβληθέντος ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.