Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Επισκέψεις σχολείων στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Μετά την εξαιρετικά δραστήρια περσινή σχολική χρονιά, κατά την οποία 100 τμήματα σχολείων του Νομού μας επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη και συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργάνωσε το προσωπικό της, άρχισαν και φέτος οι επισκέψεις σχολείων σε αυτήν.
Έτσι τον Οκτώβριο 3 τμήματα με 60 παιδιά επισκέφτηκαν τον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς. Συγκεκριμένα 20 μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς με την καθηγήτρια τους Γλερίδου Αφροδίτη επισκέφτηκαν την Βιβλιοθήκη στα πλαίσια ενός σχολικού προγράμματος για την Ιστορία του Κιλκίς. 

Ενημερώθηκαν για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης, έψαξαν βιβλία που τους ενδιέφεραν, κράτησαν σημειώσεις και δανείστηκαν βιβλία. Επίσης 2 τμήματα από το 7ο Νηπιαγωγείο με 40 παιδιά και τις Νηπιαγωγούς τους Θεοδωρίδου Ευτυχία, Λυμπέρη Καλλιόπη, Δερμεντζόγλου Σοφία και Ακαντζιλιώτη Πασχαλίνα επισκέφτηκαν την Βιβλιοθήκη στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας. 

Ξεναγήθηκαν με παιγνιώδη τρόπο στον χώρο της βιβλιοθήκης και κατέληξαν στο παιδικό τμήμα όπου κάθισαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ενημερώθηκαν για τα βιβλία, τον τρόπο δανεισμού και λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, ενώ οι νηπιαγωγοί του σχολείου δανείστηκαν βιβλία για να διαβαστούν στα παιδιά στο σχολείο, με στόχο το βιβλίο και το διάβασμα να γίνει αγαπητό στα παιδιά από τις πολύ μικρές ηλικίες.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2341076338, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr, Email: vivlkilk@sch.gr, Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου