Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Το Λουξεμβούργο επισκέφθηκε ο Παύλος Τονικίδης

Το Λουξεμβούργο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) Παύλος Τονικίδης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή στο Οικονομικό FORUM των Ευρωεπιμελητηρίων με θέμα: «Chambers Moving Forward»

Στην τοποθέτηση του ο κ.Τονικίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη αναμόρφωσης του Επιμελητηριακού – Επιχειρηματικού μοντέλου που να προσαρμόζεται στο ταχέως μεταβαλόμενο οικονομικό περιβάλλον.  Στη συνέχεια επικεντρώθηκε σε δυο ζητήματα που απασχολούν τη χώρα με μεγάλη ένταση. Στο προσφυγικό το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και τεράστια επιβάρυνση σε μια κοινωνία που ήδη ταλαιπωρείται βάναυσα από την οδυνηρή οικονομική ύφεση. 

Παρόλα αυτά ,τόνισε ο κ.Τονικίδης, οι Έλληνες πολίτες υπομονετικά και από το υστέρημά τους προσφέρουν ο,τι μπορούν για την διευκόλυνση των προσφύγων. Οι Έλληνες έχουν την προσφυγιά στο DNA τους αφού την ίδια ταλαιπωρία πέρασαν και οι προγονοί τους. Ο κ.Τονικίδης τόνισε ότι η ταλαιπωρημένη από την κρίση Ελλάδα δεν είναι σε θέση να υπομένει όλο το βάρος της προσφυγικής ροής, η οποία θα πρέπει να μοιραστεί δίκαια σε όλες τις χώρες της Ένωσης.

Δεύτερο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ.Τονικίδης ήταν αυτό της συνεχιζόμενης ύφεσης στη χώρα μας λόγω της επιβαλλόμενης λιτότητας που αποστερεί τη χώρα από τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.” Θα πρέπει να αποδεχθούν οι πιστωτές μας ότι η οικονομική πολιτική που επιβάλλεται είναι αντιαναπτυξιακή και ενε τέλει, καταστροφική για την Ελλάδα.” 

Συνεχίζοντας τόνισε ότι ο άμεσος και εφικτός στόχος πρέπει να είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να ξεκινήσει η ροή κεφαλαίων προς την πραγματική οικονομία. Αυτό βέβαια θα πρέπει να συνδυασθεί με τον δραστικό εξορθολογισμό της φορολογικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.