Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

" Ό,τι σπέρνεις θα θερίσεις"

Του Λευτέρη Παυλίδη
Βλέπω από το πρωί τόσες ειδήσεις και τόσα δακρύβρεχτα σχόλια, τόσες ατάκες κλισέ κλπ για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και απορώ. Πόση υποκρισία και προς τι όλη αυτή η δήθεν έκπληξη; Υπάρχει κάποιος που δεν το περίμενε; Οι Άραβες έχουν υποστεί τόσα πολλά δεινά από τους Δυτικούς δεκαετίες ολόκληρες!


Οι Δυτικοί έχουν ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ τόσους πολέμους σ’ αυτές τις χώρες και έχουν ΣΠΕΙΡΕΙ τόσο θάνατο και τόση δυστυχία εκεί, που ήταν εντελώς φυσιολογικό κάποια στιγμή να περάσουν στην αντεπίθεση. Μιλάμε για κόσμο αφενός εξοργισμένο κι αφετέρου θρησκευτικά φανατισμένο που κάνει ιερό πόλεμο! Ας μη ξεχνάμε ότι οι εκπρόσωποί τους βγήκαν και το δήλωσαν δημόσια πριν λίγο καιρό ότι θα υποστείτε τα αντίποινα, προειδοποίησαν δηλαδή για την εκδίκησή τους και τώρα που βρήκαν ευκαιρία να διεισδύσουν στην Ευρώπη, λόγω του νέου πολέμου (που οι ίδιοι οι Δυτικοί ξαναπροκάλεσαν στις χώρες τους) άρχισαν τη δράση τους.

Κλαίμε και πονάμε για έναν νεκρό σχεδιαστή κόμικ που υποτίθεται προσέβαλε τη θρησκεία των μουσουλμάνων και είμαστε όλοι Charlie, αλλά για τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς Άραβες δεν πέφτει δάκρυ. Κλαίμε και συμπονάμε για τα χθεσινά θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία, αλλά δεν έχουμε δάκρυα και οδύνη για τα εκατομμύρια θύματα των χωρών εκείνων που πάλι οι Γάλλοι δημιούργησαν στη Λιβύη και στη Συρία με τους βομβαρδισμούς και τους εμφυλίους που προκάλεσαν. 

Δεν κάναμε μια διαμαρτυρία που τους εξοπλίζουν μοσχοπουλώντας τα όπλα τους και τους προτρέπουν σε πόλεμο. Δεν διαμαρτυρηθήκαμε για την απάνθρωπη στάση των Γάλλων που αρνούνται να δεχτούν τους χιλιάδες πρόσφυγες πολέμου που ίδιοι οι Γάλλοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια τους αυτή και που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους εξαιτίας τους. Ίσα ίσα, η Γαλλία από θύτης, τώρα θα εμφανιστεί ως το θύμα που έχει ανάγκη από στήριξη, φροντίδα και προδέρμ.

Προς τι λοιπόν όλη αυτή η υποκρισία κι αυτή έκπληξη; Δεν ήταν αναμενόμενο; Δεν ήταν θέμα χρόνου; Όλοι πέσαν απ’ τα σύννεφα ξαφνικά! Όλοι καταδικάζουν την τρομοκρατική ενέργεια στη Γαλλία (και καλά κάνουν) αλλά κανένας δεν καταδίκασε τις τρομοκρατικές ενέργειες των Γάλλων στις αραβικές χώρες! Αυτό που συνέβη χθες στο Παρίσι, ήταν πολύ θλιβερό και σοκαριστικό, αλλά δεν ήταν αναπάντεχο. 

Αυτό που συνέβη χθες στο Παρίσι, φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Φοβάμαι πως αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι πολύ χειρότερο, απ' τη στιγμή που πλέον βρίσκονται διασκορπισμένοι χιλιάδες Τζιχαντιστές στις Ευρωπαϊκές πόλεις. Το χειρότερο όμως είναι ότι και τα μέτρα που θα πάρουν οι Ευρωπαίοι ως απάντηση, θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Διότι είναι σίγουρο πως θα την πληρώσουν αθώοι, γυναικόπαιδα που δεν φταίνε και άλλοι νομοταγείς Άραβες πολίτες που έχουν αφομοιωθεί στις ευρωπαϊκές χώρες που ζουν πολλά χρόνια και φυσικά δεν εμπλέκονται σ' αυτό το παιχνίδι.

Αλλά και για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους θα γίνει αφόρητη η ζωή, καθώς πάντα μετά από τέτοια άσχημα συμβάντα, λαμβάνονται σκληρά μέτρα που υφίστανται όλοι χωρίς να φταίνε. Με αφορμή τη τρομοκρατία, θα κάνουν τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη. Όπως έγινε μετά τους δίδυμους πύργους, το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία και στο Λονδίνο. 

Οι ελευθερίες μας περιορίζονται συνεχώς, τα δικαιώματά μας συρρικνώνονται, οι υποχρεώσεις μας αυξάνονται, ο έλεγχος της ιδιωτικής ζωής εντατικοποιείται και η αστυνόμευση γίνεται αφόρητη. Ρωτήστε να μάθετε πως ζούνε οι πολίτες των ‘ανεπτυγμένων’ ευρωπαϊκών πρωτευουσών και θα διαπιστώσετε το μέγεθος της καταπίεσης. Κάμερες παντού, αυστηρή αστυνόμευση, απαγορεύσεις και έλεγχοι με μηχανήματα ανίχνευσης σε όλες τις υπηρεσίες και τους δημόσιους χώρους. Privacy μηδέν.

Διαβάζω σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειλικρινά μου κάνει εντύπωση που εκπλήσσονται κάποιοι, θαρρείς και δεν το περίμεναν. Θαρρείς και δεν έχουν καταλάβει σε τι κόσμο ζούμε, θαρρείς και δεν υφίστανται ήδη καθημερινές αδικίες, θαρρείς και δεν κατάλαβαν πως ζούμε ήδη στην εποχή της Νέας Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης, θαρρείς και δεν είχαν ξαναδεί τρομοκρατικά χτυπήματα. 

Ίσως ήρθε η ώρα να μάθουν και οι πλέον αφελείς πως αυτή είναι η εποχή που ζούμε, αυτός είναι ο κόσμος μας εδώ και 2 δεκαετίες και στο μέλλον θα γίνει πολύ χειρότερος. Όταν δημιουργείς πολέμους και προκαλείς δυστυχία, θα έρθει η στιγμή που θα υποστείς και τις συνέπειες. Ό,τι σπέρνεις θα θερίσεις (κατά γνωστό το ρητό με τους ανέμους και τις θύελλες).

Μπορεί λοιπόν τώρα κάποιοι απλοί πολίτες να τρομάζουν, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι σε έναν κόσμο τρόμου ζούμε. Μπορεί κάποιοι να εκπλήσσονται, αλλά αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο δεν εκπλήσσονται καθόλου! Ίσα ίσα, γι’ αυτούς είναι όλα αναμενόμενα και φυσικό επακόλουθο των ενεργειών τους. Ίσως μάλιστα να επιζητούν κιόλας τέτοιες αφορμές, για να εφαρμόσουν τα σχέδια ελέγχου του μελλοντικού κόσμου του τρόμου και της ανασφάλειας στον οποίο αποσκοπούν. 

Και τέλος, μπορεί κάποιοι να ανησυχούν, αλλά αυτό συμβαίνει είτε γιατί δε ξύπνησαν ακόμα είτε γιατί δε θέλουν να παραδεχτούν την αλήθεια. Επειδή επιμένουν και δε θέλουν να βγουν απ’ την δήθεν ασφάλεια του μικρόκοσμού τους. Επειδή αντιστέκονται στη πραγματικότητα και δεν επιτρέπουν τίποτα να ταράξει την φαινομενική ηρεμία τους. Τα πράγματα δεν είναι έτσι όμως. Ας είναι ρεαλιστές και προετοιμασμένοι, γιατί το μέλλον -δυστυχώς- μας επιφυλάσσει πολύ χειρότερα…

2 σχόλια:

  1. Όπως τα γράφεις και λίγο χειρότερα είναι και θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αλλά μάθαμε να στρουθοκαμηλίζουμε και δε μας αρέσει να βλέπουμε την αλήθεια κατά πρόσωπο. Μόνο που "ο καιρός γαρ εγγύς" που λέει κι ο ακατονόμαστος και οι αφελείς θα πεθαίνουν καθημερινά από έκπληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς έτσι είναι mema, αποφεύγουμε να αντικρίσουμε την αλήθεια κατάματα, από φόβο. Κι όσο μεγαλώνουν τον φόβο μας, τόσο αρνούμαστε να παραδεχτούμε τη πραγματικότητα!
    Είναι η φυσική αντίδραση, η άμυνα του ανθρώπου στα άσχημα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.