Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

"Η εντροπία της μνήμης" - Έκθεση Ζωγραφικής της Τίνας Κόντογλη στην ΤΕΧΝΗ

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, στις 7.30μ.μ. στην αίθουσα "Κούρος Ευρωπού" της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής της Τίνας Κόντογλη που ζει και δημιουργεί στην Πάτρα.

Η έκθεση με τίτλο "Η εντροπία της μνήμης", θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10π.μ.-12μ και 4-8μ.μ. και Κυριακή 5-8.30μ.μ.


Για την δουλειά της Τίνας Κόντογλη ο ζωγράφος και Καθηγητής Εικαστικών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών

Νίκος Πρέσσας, αναφέρει τα εξής: "Η Τίνα Κόντογλη από νεαρή ηλικία έδειξε το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα της. Αδιαμφισβήτητα ο δρόμος της τέχνης ήταν η φυσική της γλώσσα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτήν την κοινωνία της κυνικότητας. Αυτό είναι έκδηλο μέσα στα έργα της (ιδιαίτερα στα πορτραίτα) τα οποία εκπέμπουν αυτή τη συνεχή αναζήτηση για κάτι καθαρό και αυθεντικό.

Είναι επίσης σαγηνευτικές κ ενδιαφέρουσες οι μεγάλες οι μεγάλες συνθέσεις που έχει κάνει με διάφορες ύλες, όπου δείχνει να την απασχολούν ακόμα και σήμερα.

Η λιτότητα είναι έκδηλη, όπως φαίνεται καθαρά σε κάποιες φιγούρες που θυμίζουν ιαπωνική τέχνη, ενώ υπάρχει μία ένταση που αποτελεί αποτέλεσμα όλης αυτής της εναγώνιας έρευνας.

Στην τελευταία της δουλειά φαίνεται πολύ έντονα βρίσκεται σε αναζήτηση μιας φυσικότητας σε αντιδιαστολή με την τεχνητότητα, μπαίνοντας σε μία αφήγηση ψυχικού ιδεογράμματος, αφής και αισθήσεων μέσω μιας πνευματικής δραματικότητας, εγκαταλείποντας την επιρροή των υλικών μέσων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.