Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Παιονία: Επιμορφωτικό πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με θέμα: «Εναλλακτικοί τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων της ΣΒΕ στο σχολικό περιβάλλον με οδηγό το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο»

Η Σχολική Σύμβουλος, 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Εκπαίδευσης, κ. Μαρία Παπαδοπούλου και ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, κ. Ιωάννης Τρικκαλιώτης προτίθενται να συνδιοργανώσουν επιμορφωτικό πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με θέμα: «Εναλλακτικοί τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων της ΣΒΕ στο σχολικό περιβάλλον με οδηγό το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο».

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε Νηπιαγωγούς, Δασκάλους και Εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων Παιονίας, θα υλοποιηθεί στη διάρκεια τεσσάρων συναντήσεων στις 11, 18, 25 Νοεμβρίου & 16 Δεκεμβρίου 2015, από τις 12:30 έως τις 14:00 στον χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης και περιλαμβάνει τα εξής:

´ Διερεύνηση του τρόπου αξιοποίησης του παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζητημάτων ΣΒΕ.

´ Βιωματική εφαρμογή της προτεινόμενης ομαδοσυνεργατικής τεχνικής.

´ Εφαρμογή των διδαχθεισών πρακτικών στην τάξη (προαιρετική), αναστοχασμός και ανατροφοδότηση.

´ Συζήτηση-αποτίμηση του επιμορφωτικού προγράμματος.

´ Δημοσιοποίηση των καλών πρακτικών και έκθεση του παραγόμενου υλικού (προαιρετικά).

Επιμορφωτές του προγράμματος είναι οι συνδιοργανωτές Σχολικοί Σύμβουλοι οι οποίοι θα προσεγγίσουν βιωματικά το θέμα μέσα από συγκεκριμένη μεθοδολογική πρόταση για εφαρμογή στη σχολική τάξη, βασισμένη στην τεχνική της συνεργατικής συναρμολόγησης.

Στο πρόγραμμα μπορούν θα συμμετέχουν εθελοντικά συνολικά (30) τριάντα εκπαιδευτικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.