Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

«Το Χαμόγελο του Παιδιού στα Γυμνάσια του Κιλκίς»

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση στους μαθητές των Γυμνασίων της πόλης του Κιλκίς από τον οργανισμό του Χαμόγελου του παιδιού που ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και διήρκησε τρεις συνεχόμενες ημέρες με τετράωρες καθημερινές παρεμβάσεις στα σχολεία.
Στη δράση, που συντόνισε για λογαριασμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς η Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κα Σ. Καρολίδου, πάνω από τριακόσιοι συνολικά μαθητές ήρθαν σε επαφή με έναν πανελλαδικώς αναγνωρισμένο οργανισμό, έμαθαν για την ιστορία και τη λειτουργία του ενώ την ίδια στιγμή με τρόπο διαδραστικό η ψυχολόγος κα Μ. Γαβριήλογλου κατάφερε να περάσει στα παιδιά μας μηνύματα για το θέμα του Σχολικού Εκφοβισμού.
Η ιστορία του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου, του εμπνευστή της μεγάλης ιδέας της ίδρυσης του οργανισμού, συγκίνησε μαθητές και καθηγητές που παρακολούθησαν τις ενημερώσεις. Συναισθήματα ανάμεικτα γεννήθηκαν, ιστορίες από την καθημερινή μας ζωή τάραξαν την ησυχία μας και όλοι μας αντιληφθήκαμε την ευθύνη μας στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, ακόμη κι αν δεν εμπλεκόμαστε άμεσα σε κάποιο περιστατικό.

Η δωρεάν τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας για τα παιδιά SOS 1056 που βασικό σκοπό έχει την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, απαντά σε εικοσιτετράωρη βάση και λειτουργεί Πανελλαδικά. Στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και όλες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι απόρρητες και δεν καταγράφονται, δεδομένα που αποτελούν σαφέστατα μια πρόταση άμεσης αντιμετώπισης στο πρόβλημα ενός παιδιού και δίνουν όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να εμπιστευτεί ένα παιδί το πρόβλημά του. Το εξειδικευμένο προσωπικό, όχι μόνο απαντά αλλά και αναλαμβάνει, εφόσον το παιδί το επιθυμεί, να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Το χαμόγελο του παιδιού από το 1997 έχει αναπτύξει ένα ευρύτατο φάσμα δράσεων για το παιδί και την οικογένειά του με στόχο την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλους τους τομείς, όπως είναι η υγεία, η ασφάλεια, η εκπαίδευση, η διαβίωση και άλλα. Στον οργανισμό αυτό όλοι οι άνθρωποι είναι χρήσιμοι και μπορούν να προσφέρουν όταν το θέλουν πραγματικά.

ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ
(από το ημερολόγιο του Ανδρέα Γιαννόπουλου, 9-11-1995)

Η Υπεύθυνη
Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Σωτηρία Α. Καρολίδου
MSc., Μ.Α. Φιλόλογος -ΘεολόγοςΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου