Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ψωμιάδης: "Η ανευθυνότητα οδηγεί στη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας"

Σχολιάζοντας τα γεγονότα που συνέβησαν την Τρίτη στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«14 ημέρες μετά την αποχώρηση μου από τη διεκδίκηση της Προεδρίας της ΝΔ τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα χτες Τρίτη στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ με επιβεβαιώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο.
Ο εκφυλισμός της διαδικασίας και τα προσωπικά παιχνίδια κάποιων ανεύθυνων στελεχών πολώνουν επικίνδυνα το κλίμα και οδηγούν τη ΝΔ σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας που οδηγεί με βεβαιότητα στο διχασμό. Είχα ζητήσει μετ’ επιτάσεως από όλους τους υποψήφιους αρχηγούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να συνεργαστούν όπως λειτουργήσαμε το 2009 ο Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη και εγώ, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, υπό την καθοδήγηση του τότε Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα. Σιούφας, όμως, τώρα δεν υπάρχει. Και η ΝΔ παραπαίει βυθισμένη στην εσωστρέφεια, αντί να ασκήσει το ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης απέναντι σε μια κυβέρνηση που ανενόχλητη ξεζουμίζει την ελληνική κοινωνία, με μέτρα τα οποία γκρεμίζουν ότι απέμεινε από τη μεσαία τάξη.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, ζητώ από τους υποψηφίους να συμφωνήσουν στην αναβολή της εκλογικής διαδικασίας και στη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου ώστε να πέσουν οι τόνοι και να επιστρέψει η ηρεμία στην Παράταξη. Αυτό δηλαδή που έπρεπε να γίνει από την αρχή. Άλλωστε είναι βέβαιο πως όποιος κι αν εκλεγεί, η επόμενη ημέρα θα βρει την Παράταξη διχασμένη.

Τους καλώ ακόμη να ζητήσουν τη γνώμη και την παρέμβαση ιστορικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, όπως του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, του Στέφανου Μάνου, του Πέτρου Μολυβιάτη, της Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη, του Σταύρου Δήμα, του Δημήτρη Σιούφα κ.α. καθώς και των πρώην Πρωθυπουργών, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της Παράταξης.

Εκτός εάν προς το συμφέρον όλων είναι η αναγέννηση της Κεντροδεξιάς και η αποκατάσταση της ενότητας μέσα από τη διάλυση της σημερινής, χρεωκοπημένης, -πολιτικά και οικονομικά- Νέας Δημοκρατίας. Όπως δηλαδή έπραξε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής διαλύοντας την ΕΡΕ και ιδρύοντας τον Οκτώβριο του 1974 τη Νέα Δημοκρατία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.