Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση Γ. Γεωργαντά με τον Υφυπ. Εσωτερικών Ι. Μπαλάφα

Ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ιωάννη Μπαλάφα και του έθεσε δύο ζητήματα. Το πρώτο ζήτημα αφορούσε τα δημοτικά οικόπεδα που παραχωρήθηκαν σύμφωνα με τα Προεδρικά Διατάγματα 76/1985 και 323/1989 και στα οποία οικόπεδα δεν έχουν ανεγερθεί οικίες.

Ειδικότερα το ζήτημα αφορά οικόπεδα στην παλαιά κοινότητα Μεγάλων Λειβαδίων. Στη συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας ανέγερσης οικοδομής, αλλά και η δυνατότητα εξαγοράς των οικοπέδων χωρίς την υποχρέωση ανέγερσης οικοδομής, με την καταβολή ενός εύλογου ποσού. Ο Υφυπουργός τοποθετήθηκε κατ’ αρχήν θετικά επί του θέματος και δεσμεύτηκε να το εξετάσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και να απαντήσει άμεσα στο Βουλευτή.

Το δεύτερο θέμα σχετιζόταν με την προτεινόμενη κατάργηση της προαιρετικής εισφοράς 30 λεπτών του ευρώ που καταβάλλουν οι πολιτικοί συνταξιούχοι του Δημοσίου υπέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Πολιτικών Συνταξιούχων και των Σωματείων της. Επειδή πρόκειται για προαιρετική και ανταποδοτική εισφορά και όχι για φόρο υπέρ τρίτου είναι επιθυμητή η συνέχιση της εισφοράς και θα πρέπει να αποσυρθεί η πρόταση κατάργησης της.

Ο Υφυπουργός επιφυλάχθηκε να εξετάσει τη δυνατότητα επίλυσης του ζητήματος αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.