Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς
Δυναμικό παρών έδωσαν δεκάδες νεολαίοι, εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων μαζί με μεσαίους και φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Την ομιλία εκ μέρους της Γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ έκανε ο Τάσος Βασιλακάκης, μέλος του ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ και αντιπρόεδρος του Σωματείου ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας.

Ξεκινώντας την ομιλία σημείωσε: «Στέλνουμε μήνυμα στο κεφάλαιο και την κυβέρνηση που τους υπηρετεί. Δεν μας αιφνιδιάζετε, δεν μας βρίσκετε απροετοίμαστους και ανήμπορους. Αγωνιζόμαστε, παρά τις αντιξοότητες, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Αμφισβητούμε ανοιχτά τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που γεννούν πολέμους και δυστυχία στους λαούς. Πιστεύουμε σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου οι εργαζόμενοι και ο λαός μας θα είναι αφέντες του πλούτου που παράγουν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και προτίθεται να ψηφίσει η κυβέρνηση το επόμενοι διάστημα, και ιδιαίτερα τόνισε τη διάλυση του ασφαλιστικού, τις αλλαγές στα εργασιακά, ακόμα πιο δυσβάσταχτο για το λαό φορολογικό, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.

Στο τέλος της ομιλίας, είπε: «Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, ανεξάρτητα από την ψήφο και την επιλογή τους στις πρόσφατες εκλογές, δεν πρέπει να επιτρέψουν στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, στα κόμματα του μνημονίου, της Ε.Ε. και στα επιτελεία τους να εμφανίζουν ότι υπάρχει συναίνεση στο νέο σφαγιασμό. 

Να μη δώσουν το δικαίωμα να θεωρούν πως ο νέος Αρμαγεδδών θα περάσει με σιωπή νεκροταφείου, αδιαμαρτύρητα, πως ο εργαζόμενος λαός θα βάλει τα χέρια του και θα βγάλει τα μάτια του! Απορρίπτουμε τη θεωρία της ονομαζόμενης πολιτικής σταθερότητας που σημαίνει άνευ όρων παράδοση των εργαζόμενων, ένταση της καταστολής, της εργοδοτικής και κρατικής βίας, συμβιβασμός με τη φτώχεια και την ανεργία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Κανένας να μην ξεγελαστεί από την προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων, των επαγγελματικών κλάδων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η δοκιμασμένη τους τακτική απέναντι στο λαό!

Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα θεωρία «των ισοδύναμων και της ήπιας εφαρμογής»!

Οργανώσου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία. Όλοι στον ΑΓΩΝΑ! Θα νικήσουμε!»

Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης, την 21η Ιουνίου, με τα συνθήματα της πορείας να καλούν τον κόσμο σε ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

Με την ολοκλήρωση της πορείας η Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ κάλεσε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, να πάρουν πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς τους, στους τόπους κατοικίας τους, ώστε να οργανώσουν μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 ΝΟΕΜΒΡΗ, καθώς και όσες δράσεις καθοριστούν μέχρι τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.