Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

"Βγήκε ωφελημένος ο λαός του Κιλκίς από τους βουλευτές που εκλέχτηκαν το Γενάρη;"

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν ανάγκη από κομμουνιστές βουλευτές. 
Μπροστά στις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες και επαγγελματίες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να «τα βάλουν κάτω» και να αναρωτηθούν: Βγήκαν ωφελημένοι από τους βουλευτές που εκλέχτηκαν στο νομό Κιλκίς στις εκλογές του Γενάρη και από τα κόμματά τους;

Σε ότι αφορά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ (Θ. Παραστατίδη και Γ. Γεωργαντά) μπορούμε πλέον να πούμε ακριβώς τα ίδια, μιας και εκτός από τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που έχουν ψηφίσει τα προηγούμενα χρόνια, μαζί τώρα ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και όλα τα προαπαιτούμενα. Μαζί «σήκωσαν το χέρι» στη βουλή για το σφαγιασμό των δικαιωμάτων του εργατόκοσμου, την αύξηση της φορολογίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την νέα αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων κτλ.

Μπορεί να προβάλουν κατά διαστήματα το ενδιαφέρον τους για τους αγρότες, για το οδικό δίκτυο, για τα σχολεία κ.ά., όμως ο κάθε άνθρωπος των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να σκεφτεί: όταν και οι δύο αποδέχονται την ΚΑΠ που αποδεδειγμένα οδηγεί στον αφανισμό τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, όταν στηρίζουν την παραχώρηση έργων σε μεγαλοεργολάβους ή ενισχύουν τις ΣΔΙΤ και ο λαός διπλοπληρώνει αυτά τα έργα, όταν τα σχολεία μένουν χωρίς δασκάλους, αναλώσιμα, θέρμανση κτλ και οι γονείς βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, τότε το ενδιαφέρον τους είναι ουσιαστικό ή κοροϊδεύουν το λαό κατάμουτρα;

Η κοινή στρατηγική τους αντίληψη – η στήριξη της ΕΕ και των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων – είναι που τους κάνει να μοιάζουν τόσο πολύ. Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ δεσμεύονται να εφαρμόσουν τα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου, υποσχόμενοι ένα «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», ενώ οι αντίστοιχοι του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται να το εφαρμόσουν κι αυτοί αλλά υποσχόμενοι ένα «παράλληλο πρόγραμμα».

Ο λαός του Κιλκίς, δεν πρέπει να ξεχνάει ότι όλοι οι υποψήφιοι και ειδικά οι επικεφαλής των ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, αλλά και των ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, εκφράζουν σε όλους τους τόνους ότι θα εφαρμόσουν τα παλιά και νέα μνημόνια! Θα υλοποιήσουν δηλαδή το σχέδιο που οδηγεί στη σφαγή το λαό.

Όλοι τους διεκδικούν μια κυβερνητική θέση και καλούν τους εργάτες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους υπαλλήλους, τους φτωχούς αγρότες και τους μικρούς επαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους άνεργους, τη νέα γενιά και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να δώσουν εξουσιοδότηση για αυτή τη σφαγή!

Ο λαός του Κιλκίς δεν πρέπει επίσης να ξεχάσει ότι ευθύνη για τη φτώχεια και τη βαρβαρότητα που ζει έχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσαν τόσα χρόνια και τόσοι και τόσοι βουλευτές από αυτά τα δύο κόμματα που έχουν εκλεγεί απ’ το Κιλκίς. Ευθύνη έχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ που έφεραν και νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα μέσα σε 7 μήνες. Ευθύνη έχουν και το ΠΟΤΑΜΙ που στήριξε αυτά τα νέα μέτρα, αλλά η ΛΑΕΝ (ο ΣΥΡΙΖΑ νο.2) που μέχρι την προκήρυξη των εκλογών στήριζε την κυβέρνηση.

Εξάλλου για τη ΛΑΕΝ ο λαός πρέπει να σκεφτεί, όσο και να αυτοαποκαλείται «αντιμνημονιακό» κόμμα, ότι ζητάει ψήφο για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Ξαναζεσταμένη κοροϊδία και αυταπάτες σερβίρει στο λαό, μιας και η βασική δέσμευσή της (ανεξάρτητα από την πρότασή της για το νόμισμα) είναι πώς θα συμβάλει κι αυτή την ανάκαμψη και την κερδοφορία του ελληνικού κεφαλαίου, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Τέλος, ο δήθεν «αντιμνημονιακός» και «αντισυστημικός» χρυσαυγίτης βουλευτής (Χρ. Χατζησάββας) μπορεί να λέει ότι υπερασπίστηκε τα λαϊκά δικαιώματα, όμως το έκανε πραγματικά;

Ο ίδιος σε ομιλία του στη βουλή ανέφερε ότι δεν πιστεύει «στην πάλη των τάξεων», ότι «όλες οι βαθμίδες της οικονομίας είναι λαός» και ότι πιστεύει «στη συνοχή του κοινωνικού ιστού». Δηλαδή παραδέχεται ανοιχτά ότι οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες και οι μικροί επαγγελματίες μπορούν να έχουν κοινά συμφέροντα με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους μονοπωλιακούς ομίλους. Αυτή η αντίληψη στην πράξη βγάζει συνεχώς χαμένα τα λαϊκά στρώματα.

Είναι τόσο «αντιμνημονιακός» που υπερασπίζεται τις επενδύσεις, δηλαδή την ανταγωνιστικότητα, άρα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Ό,τι υπερασπίζονται και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ό,τι υπερασπίζεται η Ε.Ε.

Είναι τόσο «αντισυστημικός» που κάνει ερωτήσεις στη βουλή για επιπλέον παροχές στους βιομήχανους του νομού, την ίδια ώρα που η ΧΑ στήνει δουλεμπορικά γραφεία με 18 ευρώ μεροκάμματο. Στα λόγια τα βάζει με το σύστημα (κι αυτό κάπως περιορισμένα), αλλά στην πράξη βρίσκεται απέναντι από κάθε ταξικό σωματείο και οργανωμένη αντίδραση των εργατών.

Στο απέναντι στρατόπεδο απ’ όλους αυτούς βρέθηκαν οι 2 βουλευτές του ΚΚΕ από τη Θεσσαλονίκη. Αν και δεν ήταν βουλευτές του νομού Κιλκίς ανέδειξαν μέσα στη Βουλή προβλήματα και ζητήματα των εργατών στους τόπους εργασίας τους (π.χ. ΚΑΡΙΝΑ) και τους τόπους κατοικίας τους (π.χ. δρόμος στις Γ’ εργατικές κατοικίες Κιλκίς), καθώς και μια σειρά άλλα θέματα για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τον πολιτισό, τον αθλητισμό, τα λαϊκά δικαιώματα.

Γι’ αυτό ο λαός του Κιλκίς, μπροστά στις κάλπες της 20ης Σεπτέμβρη, πρέπει σκεφτεί: Τι κέρδισε απ’ τους βουλευτές του νομού, εκτός από νέα βάρη; Τίποτα. Τι έχει να κερδίσει από άλλους πιθανούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, των ΑΝΕΛ, της ΛΑΕ; Μια από τα ίδια.

Όλοι τους μα όλοι τους ένα πράγμα υπόσχονται: να παλέψουν για την καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Όμως αυτή η κερδοφορία πατάει πάνω στα συντρίμμια της ζωής του λαούς μας. Όσο περισσότερο κερδίζουν αυτοί τόσο λιγότερα ψίχουλα μένουν γι’ εμάς και όχι το αντίθετο.

Αυτούς, λοιπόν, ο λαός μας τους δοκίμασε, και από τη θέση της κυβέρνησης και από τη θέση της αντιπολίτευσης.

ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα κι εσύ να συμπορευτείς με το ΚΚΕ! Να το δυναμώσεις τόσο ώστε να εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή από το Κιλκίς. Που θα είναι αποκούμπι μπροστά στις νέες δυσκολίες που θα έχεις να αντιμετωπίσεις. Έναν βουλευτή που θα αγωνίζεται μέσα και έξω από τη Βουλή για τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων και μόνο, αποκλειστικά και ανιδιοτελώς. Έναν τέτοιο βουλευτή έχει ανάγκη ο λαός του Κιλκίς.

ΤΩΡΑ, λοιπόν, με το ΚΚΕ, που με συνέπεια και σταθερότητα υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα ενάντια σ' όλες τις κυβερνήσεις των μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, ώστε ο λαός και το κίνημά του από καλύτερη θέση ν' αντιμετωπίσουν τα βάρβαρα μέτρα, ώστε πιο γρήγορα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Για να γίνουν τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία οριστικά παρελθόν. Για να ανοίξει ο δρόμος για συνολικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία. Εκεί που υπάρχει λύση, στο δρόμο της ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.