Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Το αδιανόητο!



Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
«Ο Τσίπρας λαμβάνει μια δεύτερη ευκαιρία», αναφέρεται στον τίτλο δημοσιεύματος της Sueddeutsche Zeitung, η οποία επισημαίνει: «Ο Τσίπρας πετυχαίνει το αδιανόητο - υπέγραψε ένα πακέτο λιτότητας και παρά ταύτα κερδίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη εκλογή. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα».

Όχι αδερφέ, αυτό δεν είναι το αδιανόητο. Αδιανόητο θα είναι να καταφέρει να ¨Κυβερνήσει¨ με τρία μνημόνια πάνω από το κεφάλι μας, χωρίς οι αυτοκτονίες ΜΑΣ να ξεπεράσουν τις 15 χιλιάδες, χωρίς να πεθαίνει ο κόσμος σιωπηλά στα σπίτια του ή στα λαγούμια που θα κρύβεται από τη ντροπή της έξωσης (γιατί στους δρόμους, μας το απαγόρευσαν τα θρασίμια που υπέγραψαν τις προηγούμενες σωτήριες πράξεις για λογαριασμό μας), χωρίς τελικά να τους μοιάσει και να τους ξεπεράσει σε κυνισμό!

Γιατί όταν δε σε φοβίζει πια το θεριό, αρχίζεις και του μοιάζεις. Κι ο Αλέξης όπως καταλάβαμε στους 8 μήνες που κάνει ότι κυβερνάει…… μαθαίνει εύκολα! Και έμαθε να πουλάει τους συντρόφους του σε χρόνο dt. Ν αλλάζει σχέδια εν ριπή οφθαλμού, να χρησιμοποιεί την παλιά πεπατημένη με ¨τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα….¨ σαν να έκανε χροοοοόνια εξάσκηση ,. και να συμφωνεί μετά πολλών επαίνων με τους βρικόλακες της Ευρώπης, σαν έτοιμος από καιρό…..

Κι η μάνα μου έλεγε πάντα ότι: ο σκύλον ντο μαθάν κι απομαθάν!

Καλό παράδεισο λοιπόν που λένε κι οι χριστιανοί, σ όσους δε θα καταφέρουν να επιβιώσουν από την κρίση του μυαλού κυρίως, αλλά κι από την οικονομική, αλλά και ¨καλούς αγώνες¨ σ όλους εμάς που δε θα κάνουμε τη χάρη σε κανέναν να μας στείλει πριν την ώρα μας.

Ναι είμαστε λίγοι, αλλά από άλλη πάστα. Ατσάλινη! Και είμαστε έτοιμοι από καιρό, για λογαριασμό όλων των ¨νεκρών που ΄χουν τα μάτια ανοιχτά¨ που λέει κι ο Στελάρας. Και ξέρουμε πως σ εμάς έλαχε ο κλήρος ν αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα! Επειδή εμείς μπορούμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.