Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Ο Γ. Γεωργαντάς σε σύσκεψη της επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για τη μετανάστευση

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 συνήλθε η Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για τη Μετανάστευση υπό την προεδρία του συντονιστή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Σίμου Κεδίκογλου και παρουσία της Γραμματέως Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης κας Σοφίας Βούλτεψη.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Βουλευτής ν. Κιλκίς- Τομεάρχης Εσωτερικών κ. Γ. Γεωργαντάς. Συμμετείχαν επίσης η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ και οι τομεάρχες: Χαράλαμπος Αθανασίου, τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιώργος Κουμουτσάκος, τομεάρχης Εξωτερικών, Μάνος Κόνσολας, τομεάρχης Τουρισμού, Δημήτρης Κυριαζίδης, τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Τέλος πήραν μέρος ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής Αλέξανδρος Ζαββός.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι πλευρές του πολύ σοβαρού αυτού θέματος, επιβεβαιώθηκε ότι μια υπεύθυνη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού οφείλει να περιλαμβάνει όλες τις πλευρές του και διαπιστώθηκε, για άλλη μια φορά, η δραματική διόγκωση του προβλήματος λόγω του γενικού προσκλητηρίου ΣΥΡΙΖΑ και η πλήρης ανικανότητα της απελθούσας κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να δώσει ακόμη και την παραμικρή λύση.

Την προσεχή εβδομάδα, ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα ανακοινώσει το Εθνικό Σχέδιο για την Μετανάστευση, δηλαδή ένα άμεσης εφαρμογής πλήρες Πρόγραμμα για τη μετανάστευση και την ιθαγένεια, με ειδικές αναφορές σε όλα τα εμπλεκόμενα ζητήματα: προσφυγικό, μεταναστευτικό, ασφάλεια, εφαρμογή και ενίσχυση νομοθεσίας, φύλαξη συνόρων, απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, διεθνείς και ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των νησιωτικών περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου