Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Προσφορά Έλλης Φρεγγίδου προς τη βιβλιοθήκη του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, πραγματοποίησε επίσκεψη στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς η ψυχολόγος Έλλη Φρεγγίδου, προσφέροντας βιβλία ποίησης αξίας 200 ευρώ προς τη βιβλιοθήκη του σχολείου. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από την τελευταία βράβευση της στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό “Κούρος Ευρωπού” της Καλλιτεχνικής Εταιρείας Κιλκίς “ΤΕΧΝΗ”. 
Επιστολή Φρεγγίδου προς τον Διευθυντή του 2ου Λυκείου κ. Αναστάσιο Μαυροματίδη

Στο 2ο λύκειο δε φοίτησα μόνο. Ήταν το πρώτο κτίριο που αντίκριζα ξεκινώντας την κάθε μου μέρα ως παιδί. Τα χαμηλά σπίτια της δεκαετίας του '80, επέτρεπαν στα μεγάλα σχολεία της πόλης μας να ξεχωρίζουν και να δεσπόζουν στα Στενημαχίτικα. Οι εξωτερικοί τοίχοι της περίφραξής του, μεγαλοπρεπείς και δυσθεώρητοι, που αργότερα θεωρήθηκαν αντιαισθητικοί ή απλώς “αντιπαιδαγωγικοί”, κρατούσαν τους μαθητές προστατευμένους από τις έγνοιες των ενηλίκων και αφοσιωμένους στην εφηβεία τους.

Πέρασα δύσκολα και όμορφα μαζί. Η δική μου εφηβική παρόρμηση να αλλάξω τον κόσμο, οι προσδοκίες των γονιών, οι καθηγητικές νουθεσίες, η απροθυμία μου να μελετήσω τα ενδοσχολικά και να αφιερωθώ στα αναγνώσματα της ποίησης και της λογοτεχνίας, δεν είναι μονάχα μνήμες αλλά και εφόδια για την κάθε μου μέρα.

Με την προσφορά αυτών των βιβλίων δε σκέφτομαι ότι κάνω μια δωρεά. Νομίζω πως απλώς επιστρέφω κάτι που μου δόθηκε απλόχερα. Στο σχολείο μου και στους έφηβους μαθητές που είναι “ανήσυχοι” με κάθε τρόπο, για το καλό το δικό μας, τελικά.

Τους εύχομαι μια πορεία δημιουργική, με όποιον τρόπο αυτοί επιλέξουν. Το σχολείο αποτελεί μια βάση αλλά όχι τη μοναδική μας ευκαιρία να διακριθούμε και να απολαύσουμε τη ζωή. Ο κόσμος έξω από αυτά τα νοερά τείχη που τους περιβάλλουν είναι γεμάτος αγώνες, μα είναι και όμορφος πολύ και αξίζει να δώσουμε τις μάχες για εκείνον και για τον εαυτό μας.

Στο εκπαιδευτικό προσωπικό εύχομαι δύναμη. Ξέρω πως, παρά τις δυσκολίες, είναι ωραίο να ανήκεις σε μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται τους ίδιους φόβους και ανησυχίες. Όπως ξέρω πόσο μόχθο, ενέργεια, ματαίωση αλλά και χαρά έχει το άκουσμα της λέξης “δάσκαλε”.

Έλλη Φρεγγίδου, M.Sc.
Ψυχολόγος

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.