Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σύσκεψη για το «μεταναστευτικό» στο Πολύκαστρο

Δελτίο τύπου δήμου Πολυκάστρου
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παιονίας και του ενεργού δημότη και εθελοντή Βασίλη Τσαρτσάνη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το «μεταναστευτικό» τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιονίας.

Στη συνάντηση έδωσε το παρόν ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς, κος Χατζησάββας ενώ οι φορείς Υγείας και Πρόνοιας εκπροσωπήθηκαν από τον Υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κο Θεοδωρίδη και τον Διευθυντή Κ.Υ. Πολυκάστρου, κο Μπερμπερίδη.

Από πλευράς σωμάτων ασφαλείας παραβρέθηκαν ο Υποδιοικητής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, κος Παπαποστόλου, ο Διοικητής Α.Τ. Ειδομένης, κος και ο Διοικητής Π.Υ. Γουμένισσας, κος Γκαντίδης. Αρκετοί εκπρόσωποι Μ.Κ.Ο. και συλλόγων συμμετείχαν στη σύσκεψη, όπως οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» MCF, το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων GCR, η ΠΡΑΞΙΣ, οι Γιατροί του Κόσμου, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία και το Στέκι Μεταναστών, η Πρωτοβουλία Πολιτών Πολυκάστρου καθώς και Γερμανοί και Αυστριακοί δημοσιογράφοι, που καταγράφουν τα γεγονότα.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Παιονίας, κος Παπαδόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κοι Σιωνίδης, Μεμετζής, Φράγκος και Γαρόπουλος και οι Πρόεδροι Πολυκάστρου, Ευζώνων και Ειδομένης.

Ο Βασίλης Τσαρτσάνης και οι εκπρόσωποι των οργανώσεων που προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια και φροντίδα στους μετανάστες περιέγραψαν εκτενώς την υφιστάμενη κατάσταση αναφερόμενοι στα δεινά που υφίστανται οι μεταναστευτικοί πληθυσμοί στο γειτονικό κράτος της FYROM και στην αναλγησία κρατικών και ευρωπαϊκών οργάνων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι Υγείας αναφέρθηκαν στα θέματα δημόσιας υγείας που ενδεχομένως θα προκύψουν ενώ οι επικεφαλής των αστυνομικών αρχών, από τη δικιά τους οπτική, τόνισαν τα προβλήματα νομιμότητας που έχουν δημιουργηθεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ειδομένης και Ευζώνων παρουσίασαν τις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει το ανεξέλεγκτο κύμα μετανάστευσης καθώς αρκετοί άνθρωποι κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης έχουν κατακλύσει τα χωριά που αδυνατούν να υποδεχτούν τους πρόσφυγες. Στο ίδιο κλίμα και ο Βουλευτής, κος Χατζησάββας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης κάποιων ζητημάτων με σκοπό την επιβίωση και των μεταναστών αλλά και την ασφάλεια του τοπικού πληθυσμού των οικισμών της Παιονίας.

Μετά από μια πολύωρη συζήτηση, κατόπιν προτροπής και εισήγησης του Δημάρχου, κου Γκουντενούδη, συμφωνήθηκε να κατατεθούν άμεσα έγγραφες προτάσεις επίλυσης του θέματος στο Δήμο από κάθε παριστάμενο φορέα, έτσι ώστε να φροντίσει για την ομαδοποίηση και διαβίβασή τους στους ανάλογους φορείς, κρατικούς και ευρωπαϊκούς, με σκοπό την άσκηση πιέσεων για επίλυση του «μεταναστευτικού».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.