Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ με εργαζόμενους της ΚΑΡΙΝΑ στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Δελτίο τύπου της Γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ
Τη Δευτέρα 6 Απρίλη αντιπροσωπεία της Γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ επισκέφτηκε τους εργαζόμενους του εργοστασίου ΚΑΡΙΝΑ στη Νέα Σάντα Κιλκίς, με σκοπό να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, όπως τα δεδουλευμένα που δεν έχουν πληρωθεί για περίπου 3 μήνες και το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς δουλειά από το κλείσιμο της επιχείρησης, καθώς και να συμβάλει στην οργάνωση της πάλης και του αγώνα τους.

Η Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα και δηλώνει ότι θα παραμείνει στο πλευρό των εργατών της ΚΑΡΙΝΑ που διεκδικούν το δίκιο τους, αλλά και στο πλευρό όλων των εργατών του νομού που μένουν απλήρωτοι, που δουλεύουν τζάμπα υπερωρίες, που απολύθηκαν παλαιότερα και πρόσφατα, που βιώνουν την εντατικοποίηση της εργασίας κτλ., καλώντας τους να οργανώσουν την πάλη τους, να αγωνιστούν για την αναπλήρωση όλων των απωλειών στο εισόδημά τους τα τελευταία χρόνια, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι-συναδέλφισσες εργαζόμενοι της ΚΑΡΙΝΑ

Η εργοδοσία της επιχείρησης χρησιμοποιώντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που νομοθέτησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις οδηγίες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, για ακόμα φθηνότερη τιμή της εργατικής δύναμης και για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία της επιχείρησης, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική, συνεχίζει να έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους. Στα πλαίσια αυτά δεν σας καταβάλει τα δεδουλευμένα, προσφεύγοντας στον πτωχευτικό νόμο του άρθρου 99 για να μην έχετε το δικαίωμα να τα διεκδικήσετε.

Μπορεί οι κυβερνήσεις να αλλάζουν άλλα το νομικό οπλοστάσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων δεν αγγίζεται. Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πείραξε ούτε έναν αντεργατικό νόμο. Συνεχίζουν να είναι εδώ η απλήρωτη εργασία, τα χαμηλά μεροκάματα, η μείωση των μέτρων ασφάλειας, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η εντατικοποίηση της εργασίας κ.ά. μαζί με τη φοροληστεία των λαϊκών εισοδημάτων, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της ασφάλισης, της παιδείας. Και όλα αυτά παραμένουν, γιατί μόνο έτσι το ντόπιο κεφάλαιο μπορεί να πετυχαίνει συνεχή αύξηση της κερδοφορίας και να παραμένει ανταγωνιστικό.

Αυτή η πραγματικότητα, όμως, δεν είναι μονόδρομος, δεν είναι η μόνη επιλογή που έχει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Υπάρχει κι άλλος δρόμος! Ο δρόμος της ανάπτυξης σε όφελος των λαϊκών αναγκών. Η δύναμη για να αλλάξουμε τα πράγματα βρίσκεται στα χέρια μας, αρκεί να την αξιοποιήσουμε σωστά, οργανώνοντας την πάλη μας μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Μέσα από το Κλαδικό Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδας που από την πρώτη στιγμή του προβλήματος βρέθηκε κοντά σας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.