Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Εκδήλωση επετείου της Μάχης των Ευζώνων

Με λαμπρότητα και σεβασμό τιμήθηκε η 74η επέτειος της ιστορικής μάχης των Ευζώνων που διεξήχθη στις 25 Απριλίου 1941. Το πρωί της Παρασκευής, 17 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενώ ακολούθησε Δοξολογία και αρχιερατικό μνημόσυνο.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Τελετή στο Ηρώον του χωριού με επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, τήρηση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Τη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία των Ευζώνων πλαισίωσαν χορευτικά από τοπικούς συλλόγους.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Σιδηροπούλου Θωμαή δισέγγονη του Γρηγοριάδη Αλέξιου.

Στις εκδηλώσεις μνήμης έδωσαν το παρόν ο κ. Σγουρίδης, υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς, κ. Γεωργαντάς, ο Περιφ. Σύμβουλος, κ. Θωμαΐδης, ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Γκουντενούδης, ο Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου, κ. Παπαδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κοι Αδαμόπουλος, , ο επικεφαλής μείζονος πλειοψηφίας, κ. Σιωνίδης, οι Δημ. Σύμβουλοι κοι Σαμαράς, Φράγκος, Τζούρτζος, Καρβουνιάρη, Συμεωνίδης, ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Πολυκάστρου, κ. Γκατίδης και ο Πρόεδρος της Τοπ. Κοινότητας Ευζώνων, κ. Τσανικίδης.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας και σωμάτων ασφαλείας παραβρέθηκαν ο Υποστράτηγος Μπαντουβάκης, Γενικός Περιφερειακός Δ/ντής ΠΚΜ, ο Υποδιοικητής 33 ΜΚ Ταξ., Συνταγματάρχης Χρήστος Γεωργακάκος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Κιλκίς, κ. Μπόλος και ο Ανθυποπυραγός Ταρινίδης, Υποδιοικητής ΠΥ Γουμένισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου