Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Εγκαινιάστηκε η έκθεση χειροποίητου κεντήματος της Σοράγιας Σημαντήρη - Σιδηροπούλου στο Κιλκίς

Εξέπληξε ευχάριστα η οδοντίατρος Σοράγια Σημαντήρη – Σιδηροπούλου με τις χειροποίητες δημιουργίες της στο κέντημα το πολυπληθές κοινό που παρέστη στα εγκαίνια της ατομικής της έκθεσης χειροποίητου κεντήματος την Κυριακή 19 Απριλίου στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.
Φίλοι της τέχνης του κεντήματος αλλά και απλοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά τα λεπτοδουλεμένα εργόχειρα της εκθέτριας σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις του κεντήματος (σταυροβελονιά σε καμβά, σταυροβελονιά σε εταμίν, βυζαντινή βελονιά σε τσεβρέ και λινό ύφασμα και έργα καρέ, σεμέν, τραπεζομάνδηλα, πίνακες, παιδικά κεντήματα, σελιδοδείκτες, πουγκιά με ευρηματική λεζάντα).

''Τα έργα χειρός είναι έργα τέχνης. Κοντά στη γυναίκα που κεντώντας κεντάει τα όνειρα με τις κλωστές, ονειρεύεται ένας άντρας και ένα παιδί. Η γυναίκα γίνεται η αφορμή, φορέας ζωής και προτείνει μια καινούρια θεώρηση στη ζωή'' τόνισε μεταξύ άλλων προλογίζοντας την έκθεση ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης – Διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης η οποία δικαίωσε απόλυτα τον τίτλο της ''Με τις κλωστές κεντάω τ' όνειρο'' τίμησαν με την παρουσία τους και ο βουλευτής ν. Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, ο φιλοξενούμενος Δήμαρχος Λύσης Συμεών Παστός και ο δημοτικός σύμβουλος Λύσης Κυριάκος Κοντοβούρκης, η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Γιαννακούλα – Ζιούτα, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρίτα Αναστασία Φλώρου, η Πρόεδρος της ''Τέχνης'' Κιλκίς Κική Παπαδοπούλου – Πάγκου κ.α.

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως την Παρασκευή 24 Απριλίου κατά τις απογευματινές ώρες ( 18:30 – 21:00) και το Σάββατο 25 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 14:00.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.