Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Τιμήθηκε η μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου με εκδήλωση στον Ακρίτα

Με μια σεμνή και περιεκτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Ακρίτα, όπου ο Γρηγόρης Αυξεντίου υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός, τιμήθηκε την Κυριακή 19 Απριλίου  η μνήμη του Κυπρίου ήρωα και υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α.
Τη θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου για την εθνική ανεξαρτησία και την Ένωση της Κύπρου με το μητροπολιτικό κέντρο υπογράμμισαν στους χαιρετισμούς τους ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και ο Δήμαρχος Λύσης Συμεών Παστός.

''Ο Γρηγόρης Αυξεντίου είναι Λυσιώτης αλλά και Κιλκισιώτης ήρωας. Ζει στις καρδιές μας, και η λαμπρή θυσία του φωτίζει το εικονοστάσι της μνήμης και των αξιών μας'' τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κιλκίς ενώ αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις ολοκλήρωσης των εργασιών του στρατιωτικού φυλακίου το οποίο θα λειτουργήσει ως ιστορικό μουσείο στη μνήμη του Κύπριου αγωνιστή.

'' Ο Γρηγόρης και οι συναγωνιστές του μας δείχνουν το δρόμο. Τα μόνα εφόδια τους τότε ήταν η πίστη στο Θεό και την Πατρίδα. Εμείς αλλού δώσαμε δυνάμεις και τα αποτελέσματα είναι για όλους τραγικά. Μόνος δρόμος για τη σωτηρία του τόπου είναι η σκληρή δουλειά και η επιστροφή και εφαρμογή των αξιών εκείνων που μας κράτησαν στους αιώνες να φυλάγουμε Θερμοπύλες στην εσχατιά του ελληνικού Νότου'' επισήμανε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λύσης.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν και ο βουλευτής ν. Κιλκίς Χρήστος Χατζησάββας,  η Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Β. Ελλάδας Βάσω Ιωσηφίδου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εστίας Β. Ελλάδας Κυριάκος Νεάρχου. Τηλεγραφικό χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής ν. Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης.

Ομιλία για το Γρηγόρη Αυξεντίου, το θρυλικό Σταυραετό του Μαχαιρά πραγματοποίησε η μαθήτρια της Α' Λυκείου από τον Ακρίτα Ευδοκία Παπαδοπούλου.

Στο ηρώο του Ακρίτα όπου έχει τοποθετηθεί προτομή του Κύπριου αγωνιστή πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώ κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση σιγής ενός λεπτού και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής ν. Κιλκίς Χρήστος Χατζησάββας, ο περιφερειακός σύμβουλος Ανδρέας Βεργίδης ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Λάζαρος Παζαρτζικλής οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης και Διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης, Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος Αντώνης Μανουσαρίδης ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την περιοχή Δοϊράνης – Μουριών - Χέρσου Γιάννης Σισμανίδης,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Μπαλάσκας, Κώστας Ζώτος, Νίκος Στανημερόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Λύσης Κυριάκος Κοντοβούρκης ο κ. Ιωάννης Πολιτίδης ως εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, η Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Β. Ελλάδας Βάσω Ιωσηφίδου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εστίας Β. Ελλάδας Κυριάκος Νεάρχου, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.Σ.Υ.) Κύπρου, η κα Μαρία Προκοπίου ως εκπρόσωπος της φοιτητικής παράταξης Κυπρίων ‘’Πρωτοπορία’’ ο κ. Κωνσταντίνος Κυριακίδης ως εκπρόσωπος της παράταξης ΕΦΕΚΘ Κυπρίων φοιτητών, ο Ιωακείμ Σίμος ως εκπρόσωπος των φοιτητών Θεσσαλονίκης από τη Λύση, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρίτα Αναστασία Φλώρου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δροσάτου Νίκος Τερζενίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σ.Σ. Μουριών Αναστάσιος Σελαλμαζίδης ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Κιλκίς Βασίλης Γεωργουλάς και αρκετά μέλη της Ένωσης Αποστράτων, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.