Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Εντυπωσιακή συμμετοχή στη διοργάνωση του Restart Greece στο Κιλκίς

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο Restart Greece – Κεντρική Μακεδονία, στο Κιλκίς. (Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015)
Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν κατά πολύ τον προβλεπόμενο αριθμό και παρά τον αυστηρά προκαθορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, η προσέλευση των ενδιαφερόμενων ήταν τόση ώστε η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Κιλκίς να είναι κατάμεστη.

Το κοινό έφτασε στον χώρο του σεμιναρίου από πολλά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας πέραν του Κιλκίς, από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως την Πυλαία, τον Εύοσμο και το Λαγκαδά, από τις Σέρρες, τα Γιαννιτσά, τη Δράμα καθώς και άλλες πόλεις της ευρύτερης περιοχής.

Επιχειρηματίες που αναζητούν μεθόδους αναβάθμισης της επιχείρησής τους, άνεργοι και φοιτητές μπροστά στο επόμενο βήμα που αφορά την αγορά εργασίας, άτομα με ιδέες για νέες επιχειρήσεις, ενημερώθηκαν από καταρτισμένους ομιλητές για όλα τα στάδια προετοιμασίας και στησίματος μιας επιχείρησης, τους τρόπους χρηματοδότησης και τους επιχειρηματικούς κινδύνους. Η συμμετοχή του κοινού ήταν ιδιαίτερα ενεργή, με καίριες απορίες και ερωτήσεις, συμβάλλοντας σε έναν αποτελεσματικό και ενδιαφέροντα διάλογο, ενώ πολλά ήταν τα αιτήματα να επαναληφθεί σύντομα η εκδήλωση, ώστε να ενημερωθεί ακόμη μεγαλύτερος αριθμός ατόμων.

Χαιρετισμό στις εργασίες του Restart Greece απηύθυνε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος επισήμανε την αξία της έγκυρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων προκειμένου να κάνουν το σωστό επιχειρηματικό βήμα. Ο Υφυπουργός τόνισε ότι είναι πια καιρός για δράση, η οποία με ζυγισμένα βήματα θα αφήνει πίσω ότι μεν δεν είναι ουσιώδες αλλά κωλύει την εξέλιξη. Επίσης δήλωσε ότι η πρωτοβουλία μπορεί να ανήκει στον καθένα και πως ό,τι έγινε στον κόσμο έγινε εφικτό σε μεγάλο βαθμό από τη δημιουργική σκέψη και διάθεση για καινοτομία ανθρώπινων μυαλών, ενίοτε μεμονωμένων περιπτώσεων που με μία σκέψη μπόρεσαν να δώσουν ώθηση και να αλλάξουν μια ολόκληρη κατάσταση. Επίσης δήλωσε ότι η πολιτεία θα πρέπει να είναι αρωγός και όχι εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα με την οποία πρέπει να αναπτύξει και να διατηρήσει μία υγιή, φυσική σχέση η οποία δυστυχώς δεν ήταν αυτονόητη.

Εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, το οποίο διοργανώνει το Restart Greece σε όλη την Ελλάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μανούρης σημείωσε ότι το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στηρίζει την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας με σειρά δράσεων. Ο κ. Μανούρης αναφέρθηκε στην αλλαγή κουλτούρας σχετικά με την έννοια του επιχειρείν η οποία συνίσταται σε τέσσερα βήματα. Το πρώτο έχει να κάνει με την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας με δράσεις όπως και η συγκεκριμένη, που έχουν ως αντικείμενο να εξηγήσουν τρόπους που στήνεται σήμερα μία επιχείρηση, το πώς βρίσκει χρηματοδότηση, πώς διαχειρίζεται τυχόν κρίσεις και γενικότερα πώς μπορεί στο πλαίσιο της συνεργατικότητας να πετύχει αύξηση θέσεων εργασίας, κέρδη και προβολή διαρκείας. 

Το δεύτερο βήμα, αφορά στη σύνδεση της αγοράς εργασίας με την έρευνα που γίνεται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το τρίτο αφορά στην προσπάθεια που γίνεται στη μέση εκπαίδευση με τη μορφή δημιουργίας εικονικών επιχειρήσεων και την παρουσίασή τους μέσω εικονικών προσομοιωτών από νέους σε πανελλήνιους διαγωνισμούς που αφορούν στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ώστε να αλλάξει η κουλτούρα της μέσης εκπαίδευσης όσον αφορά το επιχειρείν και το τέταρτο ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός πνεύματος συνεργατικότητας από τα δημοτικά κιόλας ώστε μετά από κάποια χρόνια να έχουμε ένα ικανό αριθμό νέων ανθρώπων που να μπαίνουν στη διαδικασία του επιχειρείν χωρίς τα τεράστια κενά που έχουν σήμερα. Αυτό βέβαια θα πρέπει να συμβαδίζει με ένα κράτος που θα έχει σταθερό θεσμικό και νομικό πλαίσιο στην αντιμετώπιση του επιχειρείν. Ο κ. Μανούρης ανέφερε ότι η δυναμική αυτής της δράσης έχει πλέον πείσει τη διοίκηση του ιδρύματος για την ανάγκη και τα οφέλη συνέχειας σε όλη την Ελλάδα.

Τη μεγάλη του ικανοποίηση για την επιτυχία της Διημερίδας δήλωσε ο Δήμαρχος του Κιλκίς κ. Δημήτρης Σισμανίδης, ο οποίος τόνισε ότι το Restart Greece είναι μια διοργάνωση με πραγματικό όφελος, καθώς μόνο με τέτοιες επιλεκτικές κινήσεις πρόκειται να γίνουν θετικά βήματα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Ανάλογο χαιρετισμό πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Χρήστος Γκουντενούδης ο οποίος τόνισε ότι η πρόοδος των επιχειρήσεων περνάει μέσα από συνεχείς διαδικασίες ενημέρωσης και εκπαίδευσης όπως η συγκεκριμένη διοργάνωση που κινείται στην κατεύθυνση αυτή.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης παρότρυνε το κοινό να υλοποιήσει στην πράξη το όσα εμπνέεται από διοργανώσεις και αφορμές σαν και την παρούσα και υπογράμμισε ότι το κοινό της εκδήλωσης, με το γνήσιο ενδιαφέρον που επέδειξε αποτελεί την ελπίδα για την πραγματική ανάκαμψη της πραγματικής αγοράς και όχι της «δημιουργικής λογιστικής».

Η διοργάνωση είχε την απόλυτη υποστήριξη όλων των τοπικών φορέων του Κιλκίς που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, όπως το Επιμελητήριο Κιλκίς, την Εταιρεία Τεχνολογίας, Έρευνας και Ανάπτυξης Κιλκίς (Ε.Τ.Ε.Α.Κ.), την Αναπτυξιακή Κιλκίς (ΑΝ.ΚΙ.), τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καθώς και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Βορείου Ελλάδας που υποστήριξαν ουσιαστικά την επικοινωνία της εκδήλωσης.

Το “Restart Greece”
Τo Restart Greece είναι μια σειρά διήμερων σεμιναρίων, τα οποία διοργανώνονται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. σε επιλεγμένες πόλεις ολόκληρης της Ελλάδας. Σε αυτά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για κρίσιμα ζητήματα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και για τρόπους ανάδειξης της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας. Στόχος του Restart Greece είναι να ενημερωθεί το νεανικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας σε πρακτικά ζητήματα για το πώς μπορεί να αναβαθμιστεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. 

Ταυτόχρονα, να προβληθούν οι δημιουργικές και παραγωγικές δυνατότητές τους. Το πρόγραμμα που πριν από το σεμινάριο του Κιλκίς έχει πραγματοποιήσει ήδη διοργανώσεις στο Ηράκλειο και στην Αλεξανδρούπολη, σκοπό έχει να ενθαρρύνει τη νέα επιχειρηματικότητα, με όλα τα εφόδια και την προετοιμασία ώστε να είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομίας.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή σε όλα τα σεμινάρια του Restart Greece είναι απολύτως δωρεάν, καθώς και ότι από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ χορηγείται στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του δήμου Κιλκίς.

Facebook.com/restartgreececonference

www.restart-greece.gr

Spot | http://youtu.be/RZt4G0lYMZc






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.