Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

"Στοιβαγμένοι σε πολύ μικρά κελιά, χωρίς προαυλισμό για μήνες, χωρίς επαρκή σίτιση και καμιά ιατρική φροντίδα, ενώ όλοι σχεδόν είναι άρρωστοι"

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τα οξυμένα προβλήματα μεταναστών-προσφύγων στην Ειδομένη της Π.Ε. Κιλκίς.
Εκατοντάδες μετανάστες συνωστίζονται στην ύπαιθρο της παραμεθόριου περιοχή της Ειδομένης στην Π.Ε. Κιλκίς, κάτω από τραγικές συνθήκες διαβίωσης, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν. Πρόκειται για πρόσφυγες, οι οποίοι εγκαταλείπουν τις χώρες τους, που στενάζουν από πολέμους, συγκρούσεις, πείνα και εξαθλίωση, αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο.

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους είναι ανύπαρκτη, όταν πολλοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την ίδια ώρα μια σειρά προσφύγων παραμένουν έγκλειστοι στο Τ.Σ.Φ. Αξιούπολης στην Π.Ε. Κιλκίς, όπου οι συνθήκες κράτησής τους είναι ακόμη χειρότερες. Στοιβαγμένοι σε πολύ μικρά κελιά, χωρίς προαυλισμό για μήνες, χωρίς επαρκή σίτιση και καμιά ιατρική φροντίδα, ενώ όλοι σχεδόν είναι άρρωστοι.

Η κυβέρνηση και η ΕΕ φέρουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση, η οποία αποτελεί χαρακτηριστική πλευρά της κατασταλτικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ, που συναποφασίζουν και υλοποιούν η ελληνική και οι άλλες κυβερνήσεις των κρατών - μελών της σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε :

· Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι ανοικτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, όπου άμεσα θα υπάρχει μια πρώτη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υγείας και άμεσων αναγκών που έχουν.

· Να χορηγηθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες, να νομιμοποιούνται όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και να χορηγούνται νομιμοποιητικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ.

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.